Медицинските сестри във Великобритания стачкуват за втори път този месец

...
Медицинските сестри във Великобритания стачкуват за втори път този месец
Коментари Харесай

Британските медицински сестри стачкуват отново

Медицинските сестри във Англия стачкуват за повторно този месец във вторник и профсъюзът им заплаши да ескалира разногласието по отношение на заплащането, като насрочи нови стачки , в случай че държавното управление не отговори на настояванията им в границите на 48 часа, предава Ройтерс.

Стачните дейности на към 100 000 медицински сестри са невиждани в 106-годишната история на английския профсъюз на медицинските сестри, само че оттова обявиха, че нямат избор, защото здравните служащи едвам свързват двата края на фона на инфлацията, която е над 10%.

Правителството предложи на медицинските сестри към 4% нарастване и отхвърли да разисква спомагателни покачвания на заплащането, като министър председателят Риши Сунак сподели, че настояването на медицинските сестри за нарастване на заплатите от 5% плюс инфлацията би се равнявало на нарастване от 19% и е непостижимо за хазната .

" Нека приключим с това до Коледа. Ще договарям с него когато и да е, с цел да не допуснем медицинския личен състав и пациентите да влизат в новата година, изправени пред такава неустановеност ", сподели ръководителят на синдиката на Кралския лицей за медицински сестри (RCN) Пат Кълън.

" Но в случай че това държавно управление не е готово да направи вярното нещо, няма да имаме различен избор, с изключение на да продължим през януари и за това надълбоко съжаляваме. "

Синдикатът съобщи, че дава на държавното управление 48 часа от края на стачката във вторник, с цел да отговори, преди да разгласи нови дати за митинги.

Англия е изправена пред вълна от стачки тази зима, като чиновниците на Бърза помощ ще стачкуват в сряда , а държавното управление се готви да употребява военните, с цел да обезпечи коли за спешна помощ.

" Нашата врата е отворена за разискване със синдикатите на всичко, обвързвано с изискванията на труд. Това, което не можем да създадем, е да се върнем към повторното отваряне на тематиката за възнаграждението ", сподели заместник-министърът на здравеопазването Уил Куинс пред Sky News.
 Медсестрите във Англия се подвигат на стачка за първи път от век
Медсестрите във Англия се подвигат на стачка за първи път от век

Настояват за по-добри заплати и условия на труд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР