Медицински университет – Варна и Висшето военноморско училище във Варна

...
Медицински университет – Варна и Висшето военноморско училище във Варна
Коментари Харесай

МУ-Варна обявява допълнителен прием за Военна медицинска сестра

Медицински университет – Варна и Висшето военноморско учебно заведение във Варна дават спомагателна опция за кандидатстване за направление " Военна здравна сестра “, оповестиха от там.

Крайният период за заявяване на стремежи и подаване на документи е до 29 август 2023 година включително (до 16.00 ч.). Информация можете да получите на тел. 052/677 060 или 052/677059.

Вариант за кандидатстване №1: Кандидат-студентите, които към този момент са се явили на предварителния или постоянния изпит по биология през 2023 година (съответно на 22 април и 14 юли) и имат позитивна оценка (минимум " Среден 3 “) е належащо да заявят новото си предпочитание на и-мейл [email protected]. И-мейлът би трябвало да бъде изпратен от електронната поща, с която претендентите са се записали в системата за онлайн банкет. Кандидатите ще получат утвърдителен и-мейл, че писмото е получено.

Вариант за кандидатстване №2: Кандидат-студентите, които са взели участие в Кандидатстудентската акция през 2023 година (за други специалности) също ще могат да аплайват за направлението. За да вземат участие в спомагателното подаване на документи е належащо да заплатят дължимата такса за спомагателния изпит по биология, който ще се организира на 5 септември 2023 година (в този случай, таксата за явяване на изпит е в размер на 50 лева.), след което да изпратят платежния документ и изложение на желанието си на и-мейл [email protected] (като фотография или сканиран образ). И-мейлът би трябвало да бъде изпратен от електронната поща, с която са се записали в системата за онлайн банкет. Кандидатите ще получат утвърдителен и-мейл, че писмото е получено.

Вариант за кандидатстване №3: Кандидати, които досега не са подавали документи за кандидатстване в МУ-Варна би трябвало да показват сканирани или снимани: тапия за приблизително обучение (удостоверение/служебна записка от учебното заведение, ако следва издаване на дипломата) и документ за платена такса за явяване на изпит по биология на 5 септември 2023 година – 70 лева Това става посредством регистрация в системата за онлайн банкет. Таксата за кандидатстване може да бъде заплатена по банков път (вижте информация за банковата сметка на МУ-Варна) или посредством системата за електронни заплащания ePay или посредством Easy pay. 

Кандидатите би трябвало наложително да се явят и да положат сполучливо и спомагателните изпити във Висшето военноморско учебно заведение – Варна.

Обучението по компетентност " Медицинска сестра “ е в постоянна форма с дълготрайност четири години и се организира по образователен проект и стратегии, отговарящи на единните държавни условия за специалността и на актуалните интернационалните стандарти. Бакалавърската стратегия дава характерни познания, умения и компетентности за осъществяване на независими или във взаимоотношение с доктор действия в разнообразни браншове на опазването на здравето, прилагайки сложни грижи за физическото, психическото и общественото здраве.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР