Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите и едва тогава

...
Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите и едва тогава
Коментари Харесай

Радев: ОЛАФ и ЕК да раследват и оповестят всичко за МВР и митниците


Медиите имат всички запаси да ревизират обстоятелствата и едвам тогава да осведомяват необятната общност. За страдание доста медии повториха сляпо опорките на кафявите уеб сайтове за обилен ваучър в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, арестувания, нарушение на ограничения, отвод на родители да приберат децата си. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос, обвързван с манипулативни медийни изявления във връзка с неговия наследник.

Държавният глава добави, че медии те дължат обективните обстоятелства най-много на младежите, които на прага на своето пълноправие са директно наранени от операции и таман в този момент образуват своето отношение към институциите и към медии те.

В отговор на въпрос за следствие то на ОЛАФ за социална поръчка за доставка на коли за Министерство на вътрешните работи , президентът уточни, че е належащо всеобхватно и цялостно следствие , което да се основава на всички документи по този случай, а освен на селективно поднесените. „ Разбираемо е ръководещите да се тормозят, в случай че има нарушаване в публичната поръчка и след това те са я отстоявали пред Комисия за защита на конкуренцията, пред Върховен административен съд и са сключили контракта “, съобщи президентът.

Президентът прикани медии те да бъдат не по-малко дейни и във връзка с други констатации на ОЛАФ , като тези за злоупотреби в Агенция „ Митници “, които съгласно проверяващите облагодетелстват избрани компании и лица на висши обществени длъжности в България, само че ощетяват европейския бюджет. Разчетите на Европейската комисия сочат, че за интервала 2015 – 2018 година цената на загубите възлиза до един милиард лв. дружно с дължимите лихви. „ Колкото и в този момент този скандал да се потиска преди изборите, след изборите България най-вероятно ще би трябвало да заплаща, както ще плащаме и големите заеми, които сега харчим “, уточни още президентът Румен Радев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР