Медът е продукт, който е много богат на хранителни вещества

...
Медът е продукт, който е много богат на хранителни вещества
Коментари Харесай

6 ползи за тялото, ако ядете мед всеки ден

Медът е артикул, който е доста богат на хранителни субстанции и е един от потребните сладкиши. Но какво ще се случи с тялото ви, в случай че започнете да го консумирате всеки ден? Дали в действителност здравето ви няма да се утежни или ви чакат единствено и само позитивни последствия от този опит?

Медът е прочут на човечеството от толкоз дълго време, че надали за някого е загадка, че колкото е подобаващ за десерт, толкоз съвършена е и функционалността му на лекарство. Той обаче не се предлага за хора, които са алергични към него, за бременни или кърмещи дами. Дори и на диабетици обаче им е разрешено да го употребяват, само че в дребни количества. Какво обаче в действителност ще стане, в случай че започнете да хапвате от него всеки ден.

Намалява кръвното налягане

Поради огромното количество глюкоза в меда, нашия мозък улавя сигнал в хипоталамуса, до момента в който си стигне до цялостна релаксация на нервната ни система и понижаване на кръвното ни налягане.

Медът понижава неприятния холестерол

Всички знаем, че повишението на равнищата на холестерол в организма, води до образуването на плаки в кръвоносните съдове. Медът съдържа аскорбинова киселина, калиеви, натриеви, магнезиеви и стоманени йони, които подтикват кръвообръщението, усилват сърдечния тонус и естествено понижават холестерола.

Помага да се отървете от кашлицата

Той е съвършен метод да е отървете от кашлицата и възпаленото гърло.

Антибактериални свойства

Той има антибактериални и противовъзпалителни свойства. По време на Втората международна война да вземем за пример, той е служил като мас за рани. Взимайки една супена лъжица мед заран, преди хранене, може да подобрите доста

Памет

Учени организираха опит, с който са потвърдили, че паметта и функционалността на мозъка се ускоряват при постоянна консумация на мед. Освен това медът понижава тревогата и работи успокоително.

Красива кожа

Меденият пилинг е меко казано най-перфектният метод да имате прелестна кожа и да я извършите по-гладка. Той прониква в разширените пори на кожата и я подхранва, като отстранява нездравословните субстанции и мъртви кафези./jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР