МБАЛ-Добрич“ АД предприема стъпки за увеличение на заплатите на своите

...
МБАЛ-Добрич“ АД предприема стъпки за увеличение на заплатите на своите
Коментари Харесай

„МБАЛ-Добрич“ АД увеличава трудовите възнаграждения на служителите си с цел привличане на нови кадри

„ МБАЛ-Добрич “ АД подхваща стъпки за нарастване на заплатите на своите чиновници с 25%. Заедно с това спомагателните хонорари ще бъдат нараснали със 100%. Целта на управлението е да притегли нови чиновници на работа в здравното заведение.

С нарастването, което залага, „ МБАЛ-Добрич “ АД ще обезпечи междинна брутна заплата за доктор – 3 500 лева, за здравна сестра – 2 350 лева, за специализант -2 750 лева и за санитар – 1 100 лева

Ръководството на болничното заведение смята, че положителното и почтено финансово застраховане на чиновниците е измежду главните фактори за привличането на нови фрагменти, изключително в изискванията на икономическа неустойчивост на трудовия пазар. „ МБАЛ-Добрич “ АД има подготвеност да назначи нови 10 лекари и 30 медицински сестри, с цел да попълни нужния най-малко от свободни места, за обезпечаването на постоянен работен график и обикновено действие за всичките си отделения.

Увеличението на цената на клиничните пътеки с 25% дава опция управлението на най-голямото здравно заведение в област Добрич да предприеме тази решителна крачка.
В допълнение на новото възнаграждение Община Добрич, в партньорство с „ МБАЛ-Добрич “ АД, обезпечава посредством Фонд „ Здраве “ пари за превоз, наем на квартири и обучителни курсове за всички млади лекари и медицински сестри.

„ МБАЛ-Добрич “ АД работи и в посока подобряването на изискванията на труд на своите чиновници, с цел да им обезпечи опция за реализация на професионалните им качества и познания. Ръководството на болничното заведение е изрично, че точно посредством вложения освен в инсталация, само че и в личен състав кадровата рецесия може да бъде преодоляна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР