Майорка се наложи над Валенсия с 1:0 като домакин в

...
Майорка се наложи над Валенсия с 1:0 като домакин в
Коментари Харесай

Валенсия загуби от Майорка и остава в битката за оцеляване

Майорка се наложи над Валенсия с 1:0 като хазаин в дуел от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение за отбора от Балеарските острови бе дело на Ведат Мурики в 64-ата минута.

След този триумф Майорка към този момент е на 11-о място във краткотрайното класиране с актив от 47 точки, до момента в който Валенсия остава забъркан в борбата за оцеляването в Ла Лига, откакто заема 13-а позиция с 40 пункта в актива си.Двубоят стартира с напън от страна на Валенсия. В 24-ата минута Уго Дуро засече центриране в наказателното поле на Майорка, само че защитник на домакините съумя да блокира изстрела.

Диего Лопес навлезе с дрибъл в наказателното поле на Майорка в 30-ата минута и шутира ниско по тревата, само че Предраг Райкович се разтегна и съумя до отрази.

До края на първото полувреме Валенсия продължи да бъде по-опасният тим, само че не стигна до чисто състояние пред вратата на Майорка.

Домакините започнаха по-силно второто полувреме от своя конкурент, а в 64-ата минута Майорка излезе напред в резултата. Канг-Ин Лий сподели страхотна техника и центрира в наказателното поле, където Ведат Мурики засече с глава и прати топката във мрежата на вратата, защитавана от Гиорги Мамардашвили.

Десет минути преди приключването на постоянното време на дуела Джъстин Клуйверт бе открит на стрелкова позиция и шутира ниско по тревата към долния ляв ъгъл на вратата на Майорка, само че Предраг Райкович още веднъж бе на висота.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР