Майнц 05 заема 6-о място в Бундеслигата, макар че има

...
Майнц 05 заема 6-о място в Бундеслигата, макар че има
Коментари Харесай

Майнц 05 най-после вкара гол у дома

Майнц 05 заема 6-о място в Бундеслигата, въпреки че има единствено 2 точки на личен терен. Днес отборът приключи 1:1 с Херта (Берлин) и пропусна да излезе на втора позиция преди останалите дуели от 7-ия кръг. Гостите поведоха на " Мева Арена " с попадение на Люка Тусар с глава в 30-тата минута, само че в добавеното време резервата Антони Каси изравни.

Преди този мач Майнц 05 завоюва три гостувания, само че на своя стадион нямаше даже маркиран гол. Футболистите на Бо Свенсон постановиха сериозен напън първоначално, само че до централния нападател Карим Онисиво не доближиха комфортни топки. При първата опция, която се откри пред него, австриецът шутира над напречната греда. Това бе и едно от дребното забавни положения преди почивката.

Херта действаше прибрано и чакаше неточност в противниковата отбрана. Такава позволи Максим Ляйш в 31-вата минута. Бранителят на Майнц не можа да почисти топката и Чидера еджуке подаде на безусловно свободния Люка Тусар, който безпроблемно откри резултата. Малко преди почивката домакините имаха искания за дузпа, само че реферът Франк Виленборг, не им обърна внимание.

В 48-ата минута капитанът на Херта Марвин Платенхарт извърши жестоко нарушаване против Едмилсон Фернандеш и обстановката беше прегледана с ВАР за възможен червен картон, само че бранителят на берличани се размина единствено с жълт. Майнц търсеше път към изравняването, само че без ясна концепция по какъв начин да преодолее стабилната защита на гостите. Първият прецизен удар към вратата на Оливер Кристенсен пристигна чак в 65-ата минута, само че стражът на Херта внимаваше.

В последния четвърт час имаше доста единоборства, което беше напълно по усета на футболистите на Херта. В 82-рата минута Маркус Ингвартсен пропусна да изравни, а в 85-ата още веднъж той не съумя да нанесе задоволително прецизен изстрел. В самия завършек на добавеното време обаче Каси посрещна една отбита от Пекарик топка и я прати в мрежата за 1:1, с което подвигна публиката на крайници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР