Майката на Даная, която дари органите й, създаде фондация, за

...
Майката на Даная, която дари органите й, създаде фондация, за
Коментари Харесай

“Изгубих живота си, докато съм жива”. Майката на Даная създаде фондация в помощ на децата

Майката на Даная, която подари органите й, сътвори фондация, с цел да оказва помощ на децата. След като 15-годишната Даная умря, изпадайки в мозъчна гибел, органите й дадоха късмет на трима души да продължат своя живот, а нейната майка – Ани Стоянова, събра сили за нова идея.

Фондация " Даная " ще се цели къмдетското опазване на здравето, в чийто център е детето, обществена система, в чийто център е поддръжката, обучение, което ще посее всичко останало.

По думите й във зад фондацията стои необикновен екип от заинтригувани и за дами.

" Скоро ще имаинформацияза първияголям план, който ще стартира фондацията ", написа в собствен пост майката наДаная.
Какво я въодушевява да сътвори фондацията?:
" До преди три месеца бях щастлива, същински щастлива. Три прелестни деца, добър сътрудник, живи и здрави родители, работа, която обичам и невероятни другари. Винаги съм казвала, че не желая нищо повече ", разказатя.

" Даная попадна в болница в деня, в който трябваше да пътуваме, с цел да кръстим сестра й и да отбележим имения ден на брат й. Седмица по-рано, тя си удари главата и показа, че доста я боли. Предвид положението ѝ (тромбоцитопения), реших, че би трябвало незабавно да я заведа в незабавен център. Отидохме, прегледаха я, срещнах неврохирурга с съпътстващото заболяване. Изпратиха ни у дома с обезболяващо, БЕЗ изработен скенер, увериха ни, че всичко е наред и ни споделиха да следим за повръщане и унесеност. "

" Седмицата по-късно болката стана непоносима, отидохме отново.

Направиха скенер.

И откриха съществуването на хематом. Настаниха ни в отделението и толкоз. Нищо. Бяха празниците при започване на май.

12 часа по-късно я качиха в детска реанимация… и повече не я смъкнаха.

През това време се случиха неща, които не би трябвало да се случват.

Търсих помощ в обществени мрежи, вървях за лекарства до ИСУЛ, молих се да дойдат да я съветват експерти, лекари ме търсиха, с цел да ми крещят и наскърбяват. Обясняваха ми, че би трябвало да очаквам до вторник, с цел да решат какво да вършат (беше петък). Тя се утежняваше. Вдигнах звук, казусът стигна до един към този момент някогашен министър и най-сетне пристигна експерт. Махна част от черепа, с цел да понижи компресията, само че беше късно.

Моето прелестно, усмихнато, вълшебно момиче си беше отишло.

Стоях там…на двора и заваля. Заваля дъжд тъкмо като нея, мощен и спокоен. И не спря месец и половина.

Тогава крещейки и дадох обещание две неща. Първото, че в никакъв случай повече няма да се укривам от дъжда и второто е, че до последния си мирис ще се пробвам да върша този свят по-поносим. "

" Не ме е боязън от дъжда. Вече в никакъв случай няма да се укривам от него.

Не ме е боязън от нищо и ще дълбая надълбоко, доста надълбоко, до момента в който не бликне чиста вода.

И започнах. Рових, приказвах, мислих, планирах, търсих, четох, учих, проучвах, пътувах, срещнах.

Господи, какъв брой неща бях пропуснала?! Ако знаех по-рано, в случай че бях направила нещо дали бих избавила детето си? С този въпрос ще остана до сетния си мирис.

Защото не съумях. Не я спасих. "

" Нито едно дете повече. "

" За това и с този пост желая да ви кажа, че аз се връщам. Връщам се там, където ни чака доста, извънредно доста работа за живота на децата ни. Връщам се с екип, с експертиза, с мотивация, с цели, с визия, с посока. "

" Връщам се с фондацията, която основах дружно с едни големи хора.

Връщам се с “Даная ”. Защото моето дете не е край, не е тъга. Моето дете е вяра.

" Екипът на Фондацията ми даде силата да продължа ".

" Не имам вяра в това, че хората се раждат и умират сами. Не се раждат сами и не умират сами. И сами не живеят. Всичко зависи от всички ни. "

" Скоро ще ви осведомявам за първият огромен план, с който ще стартираме. "

" А огромната цел? Голямата цел е една - детско опазване на здравето, в чийто център е детето, обществена система, в чийто център е поддръжката, обучение, което ще посее всичко останало. ", написа тя в поста си.

Ако желаете да подкрепите първичната активност на Фондацията, първите крачки, първите глътки въздух, тъй като ни чака доста работа, може да го извършите тук:
Титуляр: ДАНАЯ ФондацияIBAN: BG18BPBI79421025666801Пощенска банка " Юробанк България АД "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР