Матео Беретини претърпя операция на играещата ръка през месец март

...
Матео Беретини претърпя операция на играещата ръка през месец март
Коментари Харесай

Мечтано завръщане: Матео Беретини е първият финалист на турнира в Щутгарт!

Матео Беретини претърпя интервенция на играещата ръка през месец март и беще заставен да пропусне целия клей сезон. Това докара до загубата на значително позиции в международната класация от страна на италианеца, който е застрашен да напусне топ 20, тъй като ATP взе решение да не присъжда точки на идния Уимбълдън, където римлянинът доближи до финала през предишния сезон. Все отново Беретини се възвърне в точния момент за обичаните си шампионати на трева и наподобява в топ форма, въпреки че страдаше от липса на игрова процедура в последните два месеца и половина.

Вторият подложен изигра три доста тежки срещи на конкуренцията в Щутгарт, само че сподели темперамент в края на всяка една от тях и справедливо продължи към конфликта за купата. Днес международният номер 10 беше тестван съществено от локалния представител Оскар Оте, който не загуби нито един път сервиса си в хода на мача, единствено че това не беше задоволително, с цел да бъде спрян някогашния първенец и той ще си оспорва купата с един всред Ник Кирьос и Анди Мъри.

В първия сет двамата си размениха по цели 10 аса, а само вторият подложен доближи до точка за пробив, само че даже не можа да влезе в разиграване на нея. Така се стигна до изцяло законосъобразен тайбрек, чието начало беше чудесно за Оте и любимецът изостана с ранен мини пробив. Беретини бързо съумя да изравни точките, но германецът не се съобщи и пръв доближи до сетбол, само че пропиля опцията и по-високоранкираният играч се поздрави с триумфа в частта.

Вторият сет предложи още по-голяма доминация от страна на сервиращите, като разиграванията рядко надвашаваха повече от 3 удара и посрещачите изглеждаха изцяло безпомомощни. Този ход на събитията не се промени нито за момент, което докара изиграването на нов дълъг 13-ти гейм и там още веднъж италианецът показва малко по-голяма доза самообладание и справедливо успеха отиде на неговата сметка.

GRANDE MATTEO
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР