Масово народът изрева от сметките си за ток през април,

...
Масово народът изрева от сметките си за ток през април,
Коментари Харесай

Заради вируса: Сметките за ток – като по Нова година

Масово народът изрева от сметките си за ток през април, които доближиха равнищата от януари поради обстоятелството, че всички са си по домовете около коронавирусната драма. „ Последната ми фактура бе за 150 лв.. Толкова платих и след Коледа и Нова година, а температурите към този момент са пролетни “, жали се четец на 24rodopi.com.

Подобни сигнали идват всеобщо от жителите на регионалните градове Кърджали и Смолян.

54% от битовите клиенти на EVN България са потребили до 300 киловатчаса електрическа енергия през април 2020 година Това сочи анализът на потреблението в Югоизточна България, оповестиха от електропреносната компания.

Средната стойност на фактурите за всички битови клиенти на EVN България за април 2020 година е 70,07 лева с Данък добавена стойност при междинна консумация от 352 kWh. През март 2020 година междинната фактура е била 64,73 лева с Данък добавена стойност при междинна консумация от 328 kWh oт семействата.

„ Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматизирано към обособен случай, защото потреблението при всеки клиент е самостоятелна. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево ползване на електрическа енергия “, показаха от компанията.

Според ЕВН, високото ползване се дължи както на обстоятелството, че огромна част от семействата са по домовете си по време на изключителното състояние, по този начин и на обичайното покачване на потреблението по време на великденските празници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР