Масово измиране на риба в язовира в село аксаковското село

...
Масово измиране на риба в язовира в село аксаковското село
Коментари Харесай

Фекални води са убили 20 тона риба в язовир край Варна

Масово измиране на риба в язовира в село аксаковското село Засмяно е породено от изпускане на фекални води от свинекомплекс в региона,. По предварителни данни близо 20 тона е умрялата риба в язовира.

Свинекомплексът е стопанисван от компанията “Агросип “, които са споделили, че една от тръбите на торохранилището е била запушена и това е предизвикало екологичната злополука, предава националното радио.

Следващите дни следва повишение на температурата и обстановката ще се усложни, заяви Дилян Иванов - представител на арендатора на язовира.

“Местният комплекс на Любен Каравелово изпуска нечисти води, които се вливат в нашия язовир и тонове риба умря. Изпуска тонове фекални води. За първи път се случва. Сезирахме институциите, те са ангажирани шест-седем институции, не са взели проби (от водата – б.р), което е най-големият парадокс, взеха проби от рибата. Голяма част е унищожена. Ще има правосъден риск, тонове умряла риба... екологична злополука. Не е по силите на концесионера да я извози и да я обработи “, сподели той.

По брега на язовира в действителност има изхвърлени тонове умряла риба. БНР оповестява, че това е било обичано място на варненци и предпазена екологична зона, която дълго време няма да може да се употребява.

През предходната година стана ясно, че спукана тръба във Варненското езеро е изпускала фекални води в продължение на месеци преди управляващите да реагират.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР