Масови демонстрации против правителството са планирани за днес в словашката

...
Масови демонстрации против правителството са планирани за днес в словашката
Коментари Харесай

Масови демонстрации против правителството са планирани за днес в словашката столица Братислава

Масови демонстрации срещу държавното управление са планувани за през днешния ден в словашката столица Братислава, поради убийството на проверяващия публицист Ян Куциак и неговата избраница. Техните тела бяха открити на 25 февруари. Ето какво споделиха пред Асошиейтед прес поданици на Братислава:

" Съгласна съм с болшинството от словаците. Това беше злополука. Чувствам, че това в действителност е огромна стъпка. Трябва да реагираме. Трябва да отговорим. "

" Чувствам се по същия метод, както преди две седмици. Това е покруса. Не би трябвало да го забравяме. Трябва да помним този случай и по какъв начин се чувствахме. "

Последният материал на 27-годишният Куцияк е бил за въздействието на италианската мафия в Словакия и евентуалните й връзки с близки хора на министър-председателя Роберт Фицо. Последваха информации за това, че словашките управляващи са били осведомени от италианските си сътрудници за мощен незаконен италиански профсъюз, работещ в Словакия. Седем члена на групата за измежду обвинените за убийствата. Те бяха арестувани предходната седмица и по-късно освободени. Миналата седмица десетки хиляди души излязоха на протест в разнообразни градове на страната и в чужбина, с цел да почетат Куцияк, като доста от тях приканиха за оставка на министри.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР