Маслото от тамян има важно значение в християнската вяра, понеже

...
Маслото от тамян има важно значение в християнската вяра, понеже
Коментари Харесай

Тамянът е мощен древен лек за множество заболявания

Маслото от тамян има значимо значение в християнската религия, тъй като то е един от даровете, дарени от трите влъхви на новородения Исус. Това масло е част от редица религиозни практики, само че се употребява и в ароматерапията, както и за лечебни цели.

Дали маслото от тамян с богатата си история на приложимост в религията може да крие ключа към по-ефикасен метод за лекуване на рака?

Това масло—направено от втвърдени смоли на дървото босвелия—се употребява в религиозни ритуали и за лекуване от хиляди години в Африка, Индия и Близкия изток, където дървото пораства естествено. Смолата е известна главно поради противовъзпалителните си свойства и необятно се употребява в националната медицина за лекуването на ревматоиден артрит и на други възпалителни болести като заболяването на Крон.

Маслото от тамян е познато с успокояващите си свойства, с това че усъвършенства връзката с духовното и че облекчава напрежението и ндепресията. Когато се употребява за ароматерапия, маслото се вдишва и има успокояващо деяние, като основава чувство за успокоение и разпределяне и в това време снижава чувството на стрес, яд и безпокойствие.

Маслото от тамян ефикасно се бори със напрежението и безпокойството като в това време основава чувство за мир и успокоение

Маслото от тамян е познато също с това, че укрепва регенерирането на здравите кафези и е потребно за поддържането на кожата здрава, лекува суха кожа, отстранява признаците на стареене и понижава появяването на стрии и белези. Маслото може да се употребява за излекуване на венците и корените на косата, стопира кървенето на рани,  ускорява заздравяването на порязвания, акне, ухапвания от инсекти и циреи.

Как тамянът потушава възпалението

Изследвания от Университета Кардиф откри, че тамянът стопира производството на възпалитени молекули и оказва помощ за попречване разрушаването на хрущялната тъкан, причиняващо артрит. В тази връзка, маслото потвърдено снижава болката, свързвана с ревматоиден артрит.

Тамянът предотвратява причиняващото артрит разграждане на хрущялната тъкан и снижава болката!

Наскоро западните учени взеха решение да проучат механизмите зад доста от изгодите за здравето, свързвани с тамяна.  Способността на маслото да потушава възпалението наподобява е последица от неговото влияние върху производството на имунните цитокини и инфилтрацията на левкоцити .

Откриването на ефикасни способи за лекуване на възпалението е неотложен приоритет като се има поради водещата роля, която то има в развиването на болести като…

  • Синдром на дразнимото черво
  • Атеросклероза
  • Артрит
  • Диабет
  • Астма
  • Болестта на Алцхаймер
  • Рак

Маслото от тамян също по този начин е потребно за разграждането на флегмата в респираторния тракт при хората, страдащи от бронхит. Маслото може също по този начин да се употребява за предотвратяване от неприятен мирис, кариеси, зъбобол и ранички в устата. Маслото от тамян е отлично за храносмилането тъй като оказва помощ за ускорение на секрецията на стомашните сокове и подтиква перисталтиката, която разрешава на храната да се движи както би трябвало през червата.

Маслото от тамян демонстрира капацитет като различно лекуване на рака

Изследване от Университета на Лестър оповестява, че съединението ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина  (AKBA), съдържащо се в тамяна има способността да се цели в раковите кафези при напреднал етап на рак на яйчниците. Авторите на проучването съумяха да покажат ефикасността му в убиването на раковите кафези. Те имат вяра, че това съединяване може да има капацитет за лекуването на рак на мозъка, гърдата, дебелото черво, панкреаса, простатата и стомаха.

Маслото от тамян убива раковите кафези при рак на мозъка, гърдата, дебелото черво, панкреаса, простатата, яйчниците, стомаха и пикочния мехур!

Друго проучване изследва въздействието на маслото от тамян при рак на пикочния мехур. Изследването сподели, че маслото разграничава естествените кафези на пикочния мехур от раковите кафези и предизвиква гибелта на раковите кафези при рак на пикочния мехур!

Изследователите откриха, че тамянът има спомагателни характерности, които го трансформират в изключително обещаваща лечебна опция при голям брой типове рак. 

Включва бутона за прекъсване на рака

„ Тамянът съдържа вещество, което стопира разпространяването на рака като кара раковите кафези сами да се изключат от процеса. Ракът се появява когато ДНК кодът вътре в ядрото на клетката се изроди ”, споделя имунологът Махмуд Сухейл. „ Изглежда тамянът извършва функционалност на пренастройване на протичащия развой ”.

Тамянът разделя ядрото („ мозъкът ”) на раковата кафези от цитоплазмата („ тялото ”) и стопира ядрото като не му разрешава да създава сбъркани, ракови ДНК кодове. Накратко, тамянът „ може да каже на клетката какъв би трябвало да е верния ДНК код ” , казва Сухейл. Това свойство значи, че тамянът би могъл да направи гражданска война в метода на лекуване на рак. За разлика от химиотерапията, която поврежда и здравите кафези и отслабва имунната система, тамянът унищожава раковите кафези без да влияе отрицателно на здравето като цяло.

Преодолява ли тамянът устойчивостта към медикаменти?

Макар че учените към момента би трябвало изрично да дефинират съединението, отговорно за въздействието на тамяна върху раковите кафези, проучването, извършено в Университета на Лестър, Англия, както загатваме нагоре, сочи към субстанцията, наречена AKBA ( ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина ).  Към днешна дата AKBA е потвърдила, че мощно потиска редица типове ракови кафези, като тези на мозъка, панкреаса, гърдата, стомаха, белите дробове, простатата, дебелото черво, яйчниците

„ Основното нещо ” за маслото от тамян

„ Най-изненадващото беше, че клетките които изследвахме и които бяха резистентни на химиотерапия, се оказаха по-чувствителни към това съединяване ”, споделя доктор Марк Еванс, преподавател в Катедрата по Ракови проучвания и молекулярна медицина на университета. Според Еванс, това демонстрира че тамянът може би е кадърен да преодолява устойчивостта към медикаменти и води до усъвършенствано оцеляване за пациенти в напреднал етап на рак.

Тамянът може да се употребява за голям брой цели като се стартира от релаксация и се стигне до суха кожа.  Ако желаете да опитате масло от тамян, значимо е да вземете етерично масло, а не ароматизиращо масло. Етеричните масла се извличат напълно от растителен материал, до момента в който ароматните постоянно са основани изкуствено и съдържат синтетични химикали. Експертите също по този начин предлагат приложимост единствено на 100 % чисто масло с най-високо качество. Повечето от тях са съгласни, че най-качествените масла от тамян идват от Оман.

Ако нямате масло от тамян вкъщи си, инвестицията си коства. Етеричните масла постоянно работят дълго време според от това какъв брой постоянно са употребявани. Маслото от тамян е едно от най-скъпите масла, само че то е чудесна инвестиция за здравето в дълготраен проект.

Инфо: http://news.therawfoodworld.com/frankincense-for-cancer/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР