Маслен нос е един от малкото останали девствени, недокоснати плажове

...
Маслен нос е един от малкото останали девствени, недокоснати плажове
Коментари Харесай

Пътешественик препоръчва къде да идем през предстоящите дълги уикенди

Маслен нос е един от дребното останали девствени, недокоснати плажове по Българското Черноморие. Това е една от дестинациите, които предложи странник Валентин Станков на търсещите красиви кътчета през идните дълги уикенди през май в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “

Маслен нос се намира на към 3 км от Приморско и е най-източната част на Странджа, която влиза на 2 км във вътрешността в морето. " Там има прелестен миден плаж. Има и фар, строен преди Освобождението, който през днешния ден е боен обект “, описа Валентин Станков.  

Над плажа се намира параклис " Свети Никола “. В непосредственост до Маслен нос се намира и тракийският комплекс Бегликташ, а един от маршрутите към Маслен нос минава точно от там. Обектът е наличен и подобаващ и за фамилии с деца.   

Пещера " Снежанка “, намираща се на 5 км от Пещера, е второто му предложение за идните дълги уикенди. Пещерата има дължина към 150 м и четири зали. Подходът към пещерата е стръмен и преходът до там лишава от 20 минути до час, означи Валентин Станков. " Пред самата пещера има чайна и доста красива беседка, от която се разкрива страхотна панорама към Родопите “, добави той. 

Пътешественикът предложи и маршрут, подобаващ за жителите на столицата. Той включва посещаване на пещерите Съева дупка и Проходна и геопарк " Искър-Панега “. " Геопаркът е извънредно красиво място. Това са екопътеки към река Искър, тук-там са направени дървени мостчета, прикрепени към скалата. В региона на Проходна има доста скални църкви и дребни манастирчета “, описа Станков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР