Масивното морско влечуго принадлежи към типа плезиозаври“ от юрския период

...
Масивното морско влечуго принадлежи към типа плезиозаври“ от юрския период
Коментари Харесай

Останки на морско чудовище на 150 млн. години бяха открити в Полша

Масивното морско влечуго принадлежи към вида „ плезиозаври “ от юрския интервал и е първата находка от този тип за полските палеонтолози.

Костите на голямото морско създание са открити в царевично поле в Кшизановице, покрай планината Швентокшиски в Полша, оповестиха откривателите на останките в изявление за „ Science in Poland “.

Според палеонтолозите, откритите вкаменелости принадлежат на плезиозавър, дълъг 9 метра и тежащ няколко тона – влечуго от късния юрски интервал.

" Те имат мощни, огромни черепи и солидни челюсти с огромни, остри зъби ", сподели в изявление един от откривателите. Той добавя, че вкаменелости от този тип са първите, откривани в миналото в Полша. Откритията на полските учени са оповестени в научното списание „ Proceedings of the Geologists Association “.

По-рано през декември друго морско страшилище на 180 милиона години също от юрския интервал беше намерено от откриватели от държавния университет в Северна Каролина и шведския университет в Лунд. Твърди се, че съществото наподобява на съвременен делфин и в действителност принадлежи към разреда морски влечуги „ ихтиозаври “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР