Мащерката е билка от семейство Устноцветни с над 350 вида,

...
Мащерката е билка от семейство Устноцветни с над 350 вида,
Коментари Харесай

Девет здравословни ползи от мащерката

Мащерката е билка от семейство Устноцветни с над 350 типа, само че тя е освен това от нормално растение. Внушаващ е спектърът ѝ на приложение. Древните египтяни са я употребявали при ритуалите на балсамиране, а гърците са я употребявали като тамян поради изключителния ѝ мирис.

Благодарение на отличителния си усет, мащерката се е трансформирала в една от най-често употребяваните подправки в кулинарията.

Освен красива и ароматна, мащерката е и доста потребна. Чрез постоянната ѝ консумация - под формата на чай, като фалшификация, етерично масло или смес, няма значение по какъв начин и какъв брой, тя ще ни поддържа здрави и красиви.

Освен вкусовите си качества мащерката се акцентира като доста потребна билка с бързо възходяща известност с помощта на лечебните си качества: да подкрепя лечението на акне и високо кръвно налягане.

Важно е да се знае, че бременните дами не трябва да употребяват чай от мащерка, защото това може да докара до импровизиран аборт.

В галерията горе може да видите главните здравословни изгоди от мащерката, с цел да разберете по какъв начин да облекчите положението си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР