Мащабна специализирана полицейска операция се провежда днес в Силистренско, съобщават

...
Мащабна специализирана полицейска операция се провежда днес в Силистренско, съобщават
Коментари Харесай

Полицейска операция срещу престъпността и изборните нарушения се провежда в Силистренско

Мащабна профилирана полицейска интервенция се организира през днешния ден в Силистренско, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Тя е ориентирана към противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборното законодателство и политическите права на жителите, противопоставяне на  конвенционалната престъпност, запазване на публичния ред и възстановяване на пътната сигурност. В нея са включени чиновници на секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и „ Пътна полиция “ при Областната дирекция, както и чиновници на Районните ръководства в Силистра, Дулово и Тутракан. 

На основни места на територията на региона са построени контролно-пропускателни пунктове, на които се правят инспекции на лица и моторни транспортни средства.

На база направен разбор след първия тур на изборите контролната активност на полицията е ориентирана към рискови обитаеми места. Обект на надзор са магазини, заложни къщи, пунктове за метали и за дърва, посредством които вероятно може да се реализира следен избор, прибавя Българска телеграфна агенция.

Активните полицейски дейности целят да реализират и предпазен резултат в рисковите за гласоподаване обитаеми места. Като превантивна мярка досега са формирани 64 протокола за предизвестие по ЗМВР.

Само през първите три дни на седмицата от чиновници на ОДМВР - Силистра са осъществени инспекции на 375 моторни транспортни средства, 24 места, за които има информация, че в тях се прави търговия с избор, 13 заложни къщи, магазини и компании за бързи заеми, 42 лица от дейния престъпен контингент. Съставени са 22 протокола за предизвестие по член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи, открити са 3 лица, оповестени за общодържавно търсене, 2 лица са арестувани, разкрити са 7 закононарушения.  

В интервала преди, по време и след осъществяване на първия тур на локалните избори в ОДМВР-Силистра са обработени 12 сигнала, свързани с изборни нарушавания, резултатите от които са докладвани в Районната прокуратура. Образувани са 3 досъдебни производства по член 167 – 169 от Наказателен кодекс по отношение на нарушавания на изборното законодателство.

Активните полицейски дейности не престават. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР