Мащабна реформа на Националната здравна система на Великобритания обяви британския

...
Мащабна реформа на Националната здравна система на Великобритания обяви британския
Коментари Харесай

Мащабна реформа на Националната здравна система на Великобритания

Мащабна промяна на Националната здравна система на Англия разгласи английския министър председател Риши Сунак. 15 годишния проект би трябвало да реши проблеми като отсрочване на лекуването, дефицит на личен състав и закъснения при изписването на пациенти.

В основаната преди 75 години  работа, работят близо един милион и триста хиляди души, което я прави най-големият шеф в Европа. Въпреки това все още NHS има към 112 000 свободни работни места и това число  може да се утрои идващите 15 години.

Кoмпaниятa е натрупала дълг от 14 милиарда паунда

Планираните вложения за първите 5 от тях са в еквивалента на 5 милиарда лв. и  имат за цел да удвоят местата за образование в медицинските учебни заведения до 15 000, да усили с 50% броя на местата за образование на лекари и съвсем да удвои броя на местата за образование на медицински сестри.

В момента близо шест милиона пациенти чакат за профилиран обзор или интервенция приблизително по 18 седмици. Наред с други ограничения за задържане на личния състав, проектът ще помогне на NHS да обезпечи спомагателни 60 000 лекари, 170 000 медицински сестри и 71 000 експерти от свързани медицински специалности до 2036 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР