Мащабна благотворителна инициатива Подай ръка - спаси лапа ще се

...
Мащабна благотворителна инициатива Подай ръка - спаси лапа ще се
Коментари Харесай

Благотворителна кампания в помощ на бездомните животни организират тази неделя във Варна

Мащабна благотворителна самодейност " Подай ръка - избави лапа " ще се организира точно на Цветница (25 април) в Морската градина във Варна. Целта на самодейността е набирането на средства за есенната акция по кастрация на безстопанствени кучета и котки. Това сподели за Радио Варна Илияна Стойчева от " Animal Hope Varna ", които са уредници на събитието дружно с Ротаракт клуб - Варна.  В празнична конюнктура, с доста забавни игри и занимания, жителите ще могат да се срещнат с опциите за осиновяване на животно, изгодите от кастрацията, а също и с тънкостите във възпитанието на домашния любим. Ще има и благотворителен базар.

" Подготвили сме доста изненади за хората, които дойдат на събитието сред 10.00 и 16.00 часа до Пантеона в Морската градина. Всеки, който има предпочитание да се включи е добре пристигнал. Можете да доведете и вашия домакински любим. Ще има и уъркшоп за разработване на плетени каишки.Ще си приказваме за осиновяването на кучета и котета и ще може да се запознаете с някои от животинките, за които сега се грижат доброволците от организацията ", сподели Илияна Стойчева.

В момента от " Animal Hope " се грижат за към 150 бездомни и заболели кучета и котки.

Според Илияна Стойчева, в България осиновяването на такива животни не е толкоз известно. Хората търсят повече красиви и породисти кучета или котки.

Голямата популация на безстопанствените животни е сериозен проблем във Варна от години. Илияна Стойчева е на мнение, че той се е задълбочил от началото на пандемията, тъй като доста хора са изхвърлили своите домашни любимци, подведени от информациите в интернет пространството, че те могат да бъдат преносители на болестта с ковид.

Подробностите чуйте в репортажа на Иван Барбов:





Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР