Мащабен протест на биопроизводители ще има днес (9 април) пред

...
Мащабен протест на биопроизводители ще има днес (9 април) пред
Коментари Харесай

Биопроизводители искат оставки заради нова рестриктивна наредба, държавата реагира с промяна

Мащабен митинг на биопроизводители ще има през днешния ден (9 април) пред постройката на земеделското министерство. Причината - нови условия към тях, които бяха оповестени от Асоциация " Биопродукти " за " репресивни.
Конкретна причина за недоволството е новата разпоредба за биологичното произвеждане. Според нея, в случай че единствено в една партида биопродукция бъде открито даже минимално количество от неразрешени за този тип произвеждане субстанции, още след излизането на лабораторните резултати контролният орган ще може да стартира процедура по лишаване на биосертификата на цялото стопанство. От асоциацията настояват, че такова нещо няма в Европейски Съюз и е въведено само в България по неразбираеми за тях аргументи, написа в. " Дума ". Съгласно европейския правилник би трябвало да се спре единствено партидата, която не дава отговор на условията, настояват от " Биопродукти ".
От земеделското министерство към този момент реагираха с промени в наредбата и смекчаването ѝ, само че биопроизводителите желаят оставката на земеделския министър Румен Порожанов, някогашен началник на Държавен фонд " Земеделие ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР