Машинното гласуване свърши немалко работа, осигурявайки по-честен вот и по-малко

...
Машинното гласуване свърши немалко работа, осигурявайки по-честен вот и по-малко
Коментари Харесай

Вигенин за предоставянето на оръжие на Украйна: Има граници, които не трябва да се преминават


Машинното гласоподаване свърши значително работа, осигурявайки по-честен избор и по-малко купени гласове. От друга страна обаче забелязахме някои недостатъци от позиция на изборната интензивност и вътрешния боязън измежду някои гласоподаватели да гласоподават с машина. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV заместник-председателят на Народното събрание от по отношение на концепцията да се върне гласуването с хартиени бюлетини на избори.

,,Причините да има по-малки купени гласове е освен в машинния избор, само че и тъй като Министерство на вътрешните работи свърши своята работа. Смятам, че при съответна работа на институциите и хартиените бюлетини няма да върнат купения вот``, добави депутатът.

По отношение на дебатите за избор на шеф на Българска народна банка Вигенин прикани Има Такъв Народ да отдръпна кандидатурата на Любомир Каримански и бе безапелационен, че няма да го поддържат, в случай че се стигне до гласоподаване в пленарна зала.

Дебатите към Българска народна банка сътвориха съществено напрежение в обединението и чувство за неустойчивост. Не имам вяра обаче, че едно кадрово решение ще събори обединението. Но в случай че бъде определен Каримански, това ще бъде проблем. Не разбирам упорството на тази кандидатура, в случай че останалите три партии не са впечатлени от нея. Но към момента има опция и се надявам тя да бъде оттеглена, с цел да излъчим обща кандидатура. Ние няма да гласуваме за Каримански, разяснява по тематиката Вигенин.

Относно изпращането на оръжие за Украйна той акцентира, че за това е " доста сериозен въпрос ".

Не разбирам упорството да продължаваме да разясняваме тази тематика. Нашата взаимност е потвърдена по други способи. Има граници, които не би трябвало да бъдат преминавани, това не е волност на. Общественото мнение в голямото си болшинство е срещу изпращането на военна помощ. България е подкрепила всички ограничения на Европейски Съюз в интерес на Украйна, одобряваме и огромен брой емигранти от Украйна. За нас изпращането на оръжие е алена линия, която не можем да преминем, изясни.

По тематиката със Северна Македония зам.-председателят на Народно събрание увери, че договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз ще стартират тогава, когато е безусловно несъмнено, че българският интерес е предпазен.

Няма да създадем компромис по този въпрос, защото Северна Македония също е една от алените линии, означи Вигенин.

На финала той разгласи, че стартират съвещания по актуализацията на бюджета, с цел да може страната ни да се оправи с инфлацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР