Марш за справедливост в четвъртък, от 18.00 часа свикват родителите

...
Марш за справедливост в четвъртък, от 18.00 часа свикват родителите
Коментари Харесай

Марш за справедливост срещу освобождаването на Полфрийман свикват родителите на жертвата му

Марш за правдивост в четвъртък, от 18.00 часа привикват родителите на убития от австралиеца Джок Полфрийман български студент Андрей Монов. Това заяви бащата на Андрей, психологът Христо Монов в студиото на bTV тази заран. Походът против правосъдното определение за предварителното освобождение на килъра ще стартира от НДК и ще стигне до лобното място на Андрей, показа татко му.

Днес той и брачната половинка му внесоха тъжба против определението на съдиите Калин Калпачкиев и Велислава Иванова.

Най-много ме боли, че български съдии унищожиха чувството за правдивост, това е дирек на държавността. Ако няма възприятие за правдивост, страната ни се е разпаднала. Вярвам, че това няма да се случи, само че тези хора нямат моралните качества да са там, сподели Христо Монов, визирайки правосъдния състав по делото.
Най-абсурдното е, че тези двамата работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на публична българска институция, каквато е затворническата организация, а мнението на някакъв си Хелзински комитет ", уточни Монов.

Той разкри, че Полфрийман е получавал пари от правозащитната организация Български хелзински комитет за учредяване на ръководеното от него затворническо сдружение и даже сподели платежно разпореждане на негово име. Според него в целия този случай става дума „ за тежки зависимости, не просто за липса на морал ", разяснява Монов пред Bulgaria ON AIR.

БХК поддържа Полфрийман, тъй като им е платено да го създадат, съобщи още той.

" Познавам ръководителя на БХК от 42 години, служили сме дружно. Този човек не прави нищо, в случай че не му бъде платено ", упрекна още Монов.

Според него убития студент пандизът не е мястото, където човек се поправя, само че е нужен, с цел да се подсигурява на почтените, че нарушителите са надалеч от нас.

" По този метод страната ни пази да не станем жертви. Няма палач, който да се е поправил. Просто няма ", отсече Монов.

Монов опроверга и още един от оповестените от съдиите претекстове за предварителното освобождение на килъра, а точно, че Полфрийман е изплатил забележителна част от присъденото обезщетение за гибелта на сина им. Семейството не е получило кръвнина от Джок Полфрийман, заявява Монов. За сметка на това обаче, околните на Полфрийман са им предложили 600 000 лв., в случай че се съгласят килъра да бъде репатриран в Австралия.
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР