Марково се събуди тази сутрин с най-мръсен въздух. Към моента

...
Марково се събуди тази сутрин с най-мръсен въздух. Към моента
Коментари Харесай

Въздухът в Марково най-мръсен. Как е в Пловдив?

Марково се разсъни тази заран с най-мръсен въздух. Към моента станциите по самостоятелния план за премерване на въздуха airbg.info регистрират ФПЧ 10 до 487 ug/m3 при норма от 50 ug/m3, а ФПЧ2,5 до 59 ug/m3.

Според админи на airbg.info допустимо е регистрираните стойности да са моментни. Според поданици на селото, прочуло се като Пловдивския Бевърли хилс обаче, високата запрашеност не е изключена. Причината е работата на кариера наоколо до селото.

След Марково най-високи стойности на ФПЧ10 са измерени в квартал „ Захарна фабрика” и Шекер махала. Там сензорите регистрират все още 64 ug/m3 при възможни стойности от 50 ug/m3.

Данните сочат, че леки превишения на допустимата норма ФПЧ10 има още в кварталите „ Гагарин” и региона на Военна болница, където стойностите се движат мужду 51 и 54 ug / m3.

Ето какво сочат данните на РИОСВ-Пловдив. Оттам регистрират, че на 13.11.2017 година в пунктовете на Министерство на околната среда и водите за следене качеството на атмосферния въздух, ситуирани в Пловдив не са регистрирани превишения на приблизително - часовата норма.

Регистрирано е превишение на приблизително - денонощната пределна норма за фини прахови частици. То е било 2.06 пъти СДН в пункт АИС " Каменица " и 2.67 пъти СДН в пункт АИС " ЖК Тракия ".
тагове Марково замърсен въздух Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР