Марко Асенсио от Реал Мадрид, който ще се подложи на

...
Марко Асенсио от Реал Мадрид, който ще се подложи на
Коментари Харесай

Марко Асенсио - жертва на "плешив" терен

Марко Асенсио от " Реал " Мадрид, който ще се подложи на интервенция, няма да играе в идващите 6 до 9 месеца. Това значи, че сезонът за него е завършил преди да е почнал.

Той се контузи по време на другарската среща на неговия отбор против " Арсенал " в Съединени американски щати, приключила 2:2 в постоянното време и с победа на испанския гранд след дузпи.

Оказва се, че теренът на стадион " ФедЕкс " не за пръв път взима жертви. Игрището, на което тима от НФЛ " Уошингтън Редскинс " организира своите мачове, доста пъти е било повода за тежки травми.

Снимка: Instagram

Още през декември 2018 година положението на тревата не беше положително и почитателите в Съединени американски щати заговориха за " плешивия " терен. Критиката на последователите към управлението е, че са икономисали средства, вместо да влагат в прибавянето на изкуствена трева, имайки поради климатичните условия във Вашингтон. През 2015 година " Спортс Илюстрейтед " дефинира игрището на " Редскинс " за петото най-лошо в НФЛ.

Звездите на отбора неведнъж са си патили от положението на тревата, разследване на което са получавали тежки травми. През януари 2013 година Роберт Грифин скъса връзки на коляното в мача против " Сиатъл ". От тогава куотърбека не може да се завърне към предходната си форма. Миналият сезон различен куотърбек, Алекс Смит, счупи крайник против " Хюстън ", само че тогава терена не беше отговорен за тежката травма. Съперник падна върху глезена му, а счупването заплаши кариерата на Смит. Според проучвания на американски медии тимът на " Редскинс " има най-вече контузени състезатели в последните 2 години.

Снимка: Instagram

Това е първата тежка травма за Марко Асенсио. В испанските медии дискутират по какъв начин ще се трансформират проектите на треньора Зинедин Зидан и дали отсъствието на испанеца няма да докара до задържането на Гарет Бейл. Над 60% от гласувалите в анкетата на вестник " Марка " смятат, че все пак уелсецът би трябвало да бъде продаден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР