Марк Селби спечели с 10:7 срещу Райън Дей и не

...
Марк Селби спечели с 10:7 срещу Райън Дей и не
Коментари Харесай

Селби е на само една победа от световния връх

Марк Селби завоюва с 10:7 против Райън Дей и освен се класира на полуфиналите в Шампионата на тура, а и се приближи на единствено една победа от завръщане на върха в международната класация.

Веселяка от Лестър изглеждаше сигурен за удобен триумф, откакто водеше с 6:2 на интервала, а след това и с 8:2. Уелсецът опита да направи един от най-забележителните обрати през сезона, само че в последна сметка не можа да го реализира.

За да стигне още веднъж след година спиране до лидерската позиция в международната класация, Селби ще би трябвало да се оправи с Шон Мърфи, който също се намира в обнадеждаваща форма тъкмо преди Световното състезание в “Крусибъл ”.

Дей се елементарни с очакванията си да се вреди в топ 16 и да откри непосредствено място в главната скица на шампионата на планетата. Той въпреки всичко остави сериозен отпечатък в Шампионата на тура, реализирайки първия в историята му оптимален брейк от 147 точки. Дей водеше борба с Динг Дзюнхуей и Гари Уилсън за място в топ 16, само че с отпадането си я загуби и ще би трябвало да премине през квалификациите.

Селби е на 58-ми и втори следващ ранкинг полуфинал, като преследва и 33-ти и втори следващ край. В Шампионата на тура той стигна до полуфиналите през 2020-а и 2021-ва, само че по този начин и не е триумфирал в шампионата. Мачът с Мърфи ще се състои на 1 април от 15 и 21 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР