Марк Маркес все още няма нито едно завършено състезание в

...
Марк Маркес все още няма нито едно завършено състезание в
Коментари Харесай

Маркес: Трябва да поемам по-малко рискове

Марк Маркес към момента няма нито едно приключено съревнование в МотоGP този сезон, само че испанецът е взел участие единствено в две съревнования. Вчера в Льо Ман той се върна в конкуренциите след дълготрайно неявяване, само че още веднъж не съумя да финишира след рухване. Маркес обаче призна, че е удовлетворен от представянето си.

„ Много ми хареса – изясни Маркес, който беше изпреварен от Хорхе Мартин в предпоследната обиколка и падна, откакто беше избутан то противника си. – Това беше едно от най-хубавите ми надпревари от доста време насам. Ясно е, че паднах, само че доста ми хареса, карах добре, усещах се добре на мотоциклета. Също по този начин е ясно, че губим време – на вършиме, нямаме задоволително висока оптималната скорост, изоставаме на ускорението. Но се движим добре, това беше значимо. ”

Маркес изясни, че в този момент той и отборът имат доста работа, с цел да проучват информацията, събрана в хода на уикенда за Гран При на Франция.
 Бедзеки: Най-после ще мога да обръсна мустака си Бедзеки: Най-после ще мога да обръсна мустака си
„ Не стигнахме до добър резултат, само че продължаваме да работим, да проучваме, с цел да сме по-силни на „ Мугело ” – добави Маркес. – Искаше ми се да завърша това съревнование, само че очевидно би трябвало да се боря за позиция на пистата като поемам по-малко опасности. ”
 Почти непогрешим Бедзеки завоюва Гран При №1000 в MotoGP, Баная още веднъж не приключи Почти непогрешим Бедзеки завоюва Гран При №1000 в MotoGP, Баная още веднъж не приключи
Това беше първият спортен уикенд за Маркес след първия кръг за сезона в Портимао, където той падна и събори Мигел Оливейра, като и двамата получиха травми при случая. След Гран При на Франция Маркес е на 82 точки от водача в класирането Франческо Баная.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР