Мариано Рахой Бившият испански премиер Мариано Рахой обяви, че ще

...
Мариано Рахой Бившият испански премиер Мариано Рахой обяви, че ще
Коментари Харесай

Мариано Рахой се оттегля от лидерския пост в испанската Народна партия


Мариано Рахой

Бившият испански министър председател Мариано Рахой разгласи, че ще се отдръпна като водач на Народната партия, съобщи Франс прес.

" Настъпи моментът да сложа финален завършек на този стадий. Народната партия би трябвало да продължи напред и да написа историята си в работа на испанците под управлението на различен човек ", сподели 63-годишният Рахой след среща с партийното управлението в Мадрид.

" Така е най-добре за мен, най-добре за партията и най-добре за Испания ", добави той, представен от Ройтерс.

Той ще продължи да управлява партията, до момента в който не бъде проведен конгрес за намирането на негов правоприемник.

Бившият министър председател беше подложен на критика поради дейностите си по време на рецесията с опита за разединение на Каталуния и доста гласоподаватели се пренасочиха от неговата партия към десноцентристкото придвижване " Сиудаданос ", означи Ройтерс.

Рахой управлява от 2004 година консервативната партия. Неговото държавно управление бе свалено от власт в петък с избор на съмнение от Народното събрание по отношение на няколко правосъдни каузи за корупция.

Двадесет и девет души, свързани с Народната партия, в това число някогашен ковчежник и други високопоставени членове, бяха наказани през май за разнообразни престъпления, в това число за подправяне на счетоводни документи.

Рахой стана предходната година първият настоящ министър председател в Испания, който дава показания в правосъдно дело. Тогава бяха отправени апели за оставка, само че той отхвърли да е правил нещо неправилно.

В решението си съдията сподели, че има доказателства, че партията е имала дълги години черна каса и че достоверността на показанията на Рахой би трябвало да бъде " взета под въпрос ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР