Манчестър Юнайтед започна турнето си в САЩ с хубава победа

...
Манчестър Юнайтед започна турнето си в САЩ с хубава победа
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед удари Арсенал с 2:0 пред 82 000 в Ню Йорк

Манчестър Юнайтед стартира турнето си в Съединени американски щати с хубава победа 2:0 над Арсенал. „ Червените дяволи “ надвиха с 2:0 над „ артилеристите “ пред над 82 000 фенове в Ню Йорк, а съставът на Ерик загар Хаг стигна до триумфа с попадения на новия си капитан Бруно Фернандеш в 30-ата и на Джейдън Санчо в 37-ата минута.

Двубоят на „ МетЛайф Стейдиъм “ започва с малко забавяне. За Арсенал новото рекордно попълнение Деклан Райс си партнираше с Кай Хавертц и Мартин Йодегор в халфовата линия, а офанзивата водеха Букайо Сака, Еди Нкетия и Габриел Мартинели, до момента в който Юриен Тимбер действаше на левия фланг на защитата. За Юнайтед в средата на терена започнаха Мейсън Маунт и Коби Мейну, а Джейдън Санчо влезе в ролята на централен нападател, подпомаган от Антони, Бруно Фернандеш и Алехандро Гарначо.

" Червените дяволи “ можеха да поведат още в шестата минута, само че Антони не се възползва от хитро подаване на Фернандеш. Арсенал отговори със мощен, само че неакуратен изстрел на Мартинели. Бразилецът пропиля още една опция в 12-ата минута.

След половин час игра Райс сгреши и Бруно Фернандеш напредна, след което шутира мощно. Аарън Рамсдейл докосна топката, само че не задоволително, с цел да я отклони от пътя и към мрежата – 0:1.Малко по-късно Нкетия пропусна да изравни, а в 37-ата минута Юнайтед удвои задатъка си. Този път виновникът за попадението беше Габриел Магаляеш. Той подари топката на Санчо, който с прекрасен удар под гредата не остави шансове на Рамсдейл.

В края на полувремето жестоко влизане на Лисандро Мартинес в краката на Сака провокира напрежение сред играчите на двата тима, само че всичко се размина единствено с картон на аржентинеца.

На почивката Артета смени Такехиро Томиясу с Киърън Тиърни, а измененията в състава на Тен Хаг бяха цели 10, като в игра се появиха Хари Магуайър,
Виктор Линдельоф, Маркъс Рашфорд, Кристиан Ериксен, Амад Диало, Каземиро, Диого Далот, Брендън Уилямс, Скот Мактоминей и Омари Форсън.

В 52-ата минута Йодегор откри Нкетия, само че неговият удар попадна в страничната мрежа. Не след дълго новите попълнения на лондончани Райс и Тимбър бяха сменени от Томас Партей и Бен Уайт.

Темпото на игра последователно спадна, само че в 64-ата минута Манчестър Юнайтед като по знамение не вкара трети гол. Рашфорд обаче направи по-трудното и от няколко метра не уцели вратата. В ответната офанзива Хавертц стреля неопределено, а по-доброто решение щеше да е пас към Нкетия. В 69-ата минута стражът на Юнайтед Том Хийтън парира изстрел с глава на Габриел Жезус. 

Последните минути не предложиха нищо по-интересно, като се изключи един удар на Факундо Пелистри след следващата неточност в отбраната на Арсенал.

Регламентът предвиждаше двата тима да преминат към осъществяване на дузпи, макар че резултатът не беше еднакъв. И петимата реализатори за Манчестър Юнайтед се разписаха от бялата точка, а за Арсенал единствения пропуск направи Фабио Виейра.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР