Манчестър Юнайтед поведе с 2:0 до почивката, но след нея

...
Манчестър Юнайтед поведе с 2:0 до почивката, но след нея
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ман Юнайтед изпусна Севиля след 2 късни автогола

Манчестър Юнайтед поведе с 2:0 до почивката, само че след нея си вкара 2 автогола за крайното 2:2 против Севиля в първи четвъртфинален конфликт сред двата тима от тазгодишното издание на Лига Европа.

„ Червените дяволи “ имаха задатък от 2 гола до 85-ата минута на „ Олд Трафорд “, само че го пропиляха, а също така бранителят им Лисандро Мартинес напусна малко преди края с тежка контузия, след която не съумя да сдържи сълзите си.

Възпитаниците на Ерик загар Хаг бяха по-добри на терена през първото полувреме и взеха удобен задатък от 2 попадения, дело на Марсел Забитцер.

Още в 30-ата секунда домашен гол бе анулиран, само че в 14-ата минута Забитцер откри резултата след асистенция на Бруно Фернандеш и доза шанс поради рикошет при удара.

Само 7 минути по-късно още веднъж Забитцер бе изведен в кулоар, този път от Антони Марсиал, заменил контузения Маркъс Рашфорд измежду титулярите, с цел да удвои задатъка на домакините.

До почивката той можеше да стане и още по-изразителен, само че след нея Севиля заигра по-силно. Въпреки това Антъни удари гредата в средата на втората част, но в заключителните минути гостите нанесоха съдбоносен двоен удар.

В 85-ата минута капитанът им Хесус Навас се възползва от неприятна преценка на Тирел Маласия и стреля от дребен ъгъл, след което топката се отби в бранителя, а след това и в Де Хеа, с цел да спре в мрежата му – 1:2.

Впоследствие пристигна тежката контузия на Мартинес, а в 93-ата минута резервата Хари Магуайър, заменил на почивката получилия травма Рафаел Варан, си вкара автогол, с цел да оформи крайното 2:2.

Така всичко ще се реши в реванша, който ще се организира в Севиля, а за него гостите от Манчестър ще са и без своя капитан Бруно Фернандеш поради наказване.

Междувременно Ювентус реализира спестовна, само че извънредно скъпа домакинска победа над Спортинг (Лисабон) с 1:0.

Единственото попадение в Торино осъществя Федерико Гати в 73-ата минута, до момента в който в 44-ата вратарят Войчек Шчесни също напусна терена контузен и насълзен.

Победителите от срещите Юве – Спортинг и Ман Юнайтед – Севиля ще се срещнат на полуфинала.

Ето всички резултати и голмайстори от Лига Европа:

Фейенорд - Рома 1:0
1:0 Матс Вифер (54)

Байер Леверкузен - Юнион СЖ 1:1
0:1 Виктор Бонифейс (51)
1:1 Флориан Вирц (83)

Манчестър Юнайтед - Севиля 2:2
1:0 Марсел Забитцер (14)
2:0 Марсел Забитцер (21)
2:1 Тайрел Маласия (85, авт)
2:2 Хари Магуайър (90+3, авт.)

Ювентус - Спортинг 1:0
1:0 Федерико Гати (73)
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР