Манчестър Юнайтед иска да назначи клубната легенда Едвин ван дер

...
Манчестър Юнайтед иска да назначи клубната легенда Едвин ван дер
Коментари Харесай

Ман Юнайтед продължава нидерландската революция с Ван дер Сар

Манчестър Юнайтед желае да назначи клубната легенда Едвин ван дер Сар за футболен шеф, оповестява “Дейли Мейл ”. Според информациите още предходната седмица “червените дяволи ” са се свързали с шефа в Аякс. 

Английският гранд стартира нова страница в развиването си през този сезон, включваща доста гении от нидерландския клуб, откакто към този момент притегли мениджъра Ерик загар Хаг, крилото Антони и централния бранител Лисандро Мартинес. Сега от Манчестър Юнайтед желаят и Ван дер Сар, който е неразделна част от триумфите на Аякс в последните години като техен изпълнителен шеф.

На " Олд Трафорд " са извънредно въодушевени във връзка с контингента от Амстердам. В клуба са удовлетворени от напредъка както на мениджъра Тен Хаг, по този начин и на привлечените от него играчи, и желаят Ван дер Сар да повтори триумфа, който реализира с тима от Ередивизи. Въпреки това Юнайтед може да има проблеми с обезпечаването на услугите му, защото предишния месец той удължи контракта си с нидерландския клуб до 2025 г. 

Подобен ход наподобява логически за “червените дяволи ”, защото Ван дер Сар явно се усеща добре, работейки дружно с Тен Хаг. В Аякс двамата бяха дружно в продължение на пет години. Ако обаче някогашният вратар се причисли към Юнайтед, грандът от Амстердам има проект за деяние, съгласно който Дани Блинд ще стане механически шеф. 

51-годишният Ван дер Сар, който е играл 266 пъти за Манчестър Юнайтед и е спечелил 11 трофея, непрекъснато е свързван със завръщане на “Олд Трафорд ” и предходната година беше заставен да отхвърли слуховете, само че призна и за евентуално бъдещо завръщане.

" Наслаждавам се  доста на престоя си в Аякс,  остават ми още две години тук ", сподели Ван дер Сар пред нидерландската телевизия RTL7. " Искам да продължа да реализирам триумфи тук с клуба, само че ще пристигна миг, в който ще напусна. Сигурен съм, че един ден ще настъпи моментът да се причисля към Манчестър Юнайтед ”, добави той.

В момента Ричард Арнолд e изпълнителен шеф на “червените дяволи ”, Джон Мъртоф е назначен за футболен шеф, а някогашният играч на клуба Дарън Флетчър e механически шеф.  

ВИКТОР МИНЧЕВ

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР