Манчестър Сити спечели титлата във Висшата лига за пети път

...
Манчестър Сити спечели титлата във Висшата лига за пети път
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед - УБА 0:1 /репортаж/

Манчестър Сити завоюва купата във Висшата лига за пети път в историята си, откакто градският противник на отбора Манчестър Юнайтед загуби семейството си на последния в класирането Уест Бромич Албиън с 0:1.

Вчера „ жителите “ победиха Тотнъм с 3:1 като посетител и по този метод поведоха с 16 точки пред Юнайтед, което значи, че загуба на „ алените дяволи “ против УБА ще значи купа за Сити. Само преди седмица възпитаниците на Жозе Моуриньо демонстрираха страховит дух, с цел да победят водача в класирането с 3:2 и да отсрочат шампионските празненства, само че през днешния ден те бяха неузнаваеми против записалите едвам три победи от началото на сезона. Домакините мъчно стигаха до чисти голови положения, а когато успяваха вратарят на УБА Бен Фостър бе постоянен. Гостите нанесоха своя удар в 73-та минута, когато Джей Родригес се разписа след центриране от корнер. До края на дуела играчите на Юнайтед не съумяха да отговорят и по този метод сервираха купата на градския си противник.

За Манчестър Сити това е пета шампионска купа в Англия и трета в последните седем години. „ Гражданите “ стават първенци цели пет мача преди края на сезона. Това е втори трофей за отбора през сезона, откакто по-рано тази година те завоюваха Купата на лигата.

УБА от своя страна остава на дъното на класирането във Висшата лига със скромния актив ит 24 точки и единствено теоретични шансове за оцеляване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР