Манчестър Сити спечели домакинството си на Лестър Сити с 1:0

...
Манчестър Сити спечели домакинството си на Лестър Сити с 1:0
Коментари Харесай

Отново той: Капитан Компани поведе Ман Сити към втора последователна титла

Манчестър Сити завоюва семейството си на Лестър Сити с 1:0 в среща от предпоследния 37-ми кръг на британската Висша лига и към този момент допира купата. В неочакван воин за „ жителите ” се трансформира капитанът Венсан Копмани, който вкара страховит гол от отдалеченост –негов първи през сезона, 20 минути преди края на мача. До края Сити нямаше проблем да задържи нежния си задатък и още веднъж излезе с точка пред Ливърпул в класирането.

Двубоят бе определян преди своето начало като финален тежък тест за футболистите на Гуардиола, преди да се поздравят с втора поредна купа на Англия. Очакванията се сбъднаха и Лестър на Брендън Роджърс предложи съществено предизвикателство на първенците. Гостите ловко изнасяха топката под напиращата преса на своя хазаин, а също по този начин изглеждаха доста устойчиво в отбрана.

Чистите положения пред вратата на Каспер Шмайхел бяха необичайност, въпреки че Сити насочи голямо количество удари и изрично диктуваше темпото на игра. Серхио Агуеро пропусна най-хубавата опция, когато от сложна позиция в наказателното поле и от полулегнало състояние тества Шмайхел, само че датският пазач на „ лисиците ” избави.

Тъкмо когато изглеждаше, че Сити няма по какъв начин да означи, капитанът Венсан Компани взе нещата в свои ръце. Белгиецът получи топката към наказателното поле и никой не отиде да го блокира. Първоначално бранителят с №4 на гърба се поколеба, само че по-късно изстреля топовен шут в горния ляв ъгъл на вратаря, с което хвърли в възторг почитателите на „ Етихад ”.

Преди малко повече от 7 години, на 30 април 2012 година, тъкмо Компани вкара, само че след удар с глава, в дербито против Манчестър Юнайтед за успеха на Ман Сити с 1:0 два кръга преди края, която се оказа основна в битката за купата тогава. Сега още веднъж той се трансформира в воин за Сити, които гостуват на Брайтън в последния кръг от сезона. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР