Манчестър Сити размазас 4:0 европейския първенец Реал Мадрид и си

...
Манчестър Сити размазас 4:0 европейския първенец Реал Мадрид и си
Коментари Харесай

Манчестър Сити победи Реал Мадрид и е на финал в Шампионска лига

Манчестър Сити размазас 4:0 европейския отличник Реал Мадрид и си обезпечи край в Шампионска лига. „ Гражданите “ ще играят на 10 юни в Истанбул против Интер на „ Кемал Ататюрк “ - това ще е първи дуел в историята сред манчестърци и италианския исполин и то на най-голямата клубна сцена, съобщи Gong.bg.

С успеха си през днешния ден Сити взе реванш за трагичното отпадане от Реал предходната година на същата фаза от Турнира на богатите.

В воин за британския хегемон се трансформира Бернардо Силва, който означи първото и второто попадение в мача – двата гола пристигнаха в границите на по-малко от четвърт час в средата на първото полувреме. Едер Милитао си означи автогол в средата на вторите 45 минути, а крайното 4:0 оформи влезлият от пейката Хулиан Алварес в добавеното време на дуела

В първите минути Сити имаше териториално преимущество, както се и очакваше. В 7-ата минута Халанд се отскубна, подмина Куртоа, само че не му остана ъгъл за удар и опита подаване, което елементарно бе пресечено от Камавинга. Минута по-късно Родри нахлу рисково в пеналта и стреля диагонално, само че в навън. Минути по-късно Грийлиш откри Халанд със ужасно центриране, само че ударът с глава на норвежеца бе париран на самата голлиния от Куртоа.

Шест-седем минути по-късно обстановката се повтори - Халанд стреля с глава, надскачайки Камавинга, само че макар че бе заловен в крачка, Куртоа още веднъж избави.

При третата опция за " жителите " пропуск нямаше. Разиграване на Сити по десния фланг се пренесекъм наказателното поле, където Бернардо бе открит със страховит отвесен пас от Де Бройне и с по-силния си ляв крайник откри близкия ъгъл на Куртоа за 1:0.

След гола обстановката на терена се успокои, катоРеал стартира да поглежда концепция по-смело напред. В 34-ата минута Тони Кроос опита да изненада Едерсон отдалеко, само че ударът му се отклони в напречната греда.

Едва две минути след гредата на германеца Сити нанесе втори удар. Грийлиш откри Гюндоган сред четирима в наказателното поле, само че германецът бе блокиран и се получи благополучен рикошет. Най-съобразителен бе Бернардо Силва, който с глава прати топката в мрежата на Реал - 2:0.

В самия завършек на полувремето Сити още веднъж сви обръча към вратата на Реал, като при един удар Алаба мазета топката на метър пред голлинията.

Второто полувреме почна с напън на мадридския отбор - Алаба стреля от фал в 51-вата минута, само че Едерсон парира. В идващите минути Реал погледна много по-смело към вратата на " небесносините " и опитваше офанзиви, което несъмнено не се случваше през първите 45 минути.

В 71-вата минута Халанд бе изведен самичък против Куртоа, само че белгийският пазач за трети път развенча нападателя, а след това и гредата му оказа помощ.

Четвърт час преди края Сити направи резултата 3:0. Центриране от свободен удар бе засечено от Мануел Аканджи, а след удара на швейцареца топката се отклони в Едер Милитао и стана неспасяема за Тибо Куртоа.

В самия завършек на срещата резервата Хулиан Алварес оформи крайното 4:0 след страховит пас, получен от различен състезател, влезнал от пейката - Фил Фодън.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР