Манчестър Сити постигна ценен успех при визитата на Челси с

...
Манчестър Сити постигна ценен успех при визитата на Челси с
Коментари Харесай

Манчестър Сити победи Челси като гост, издънка на Манчестър Юнайтед у дома

Манчестър Сити реализира скъп триумф при визитата на Челси с минималното 1:0 в първа среща от шестия кръг на британската Висша лига.

Шампионите владееха топката повече през първото полувреме на мача, като имаха добър късмет да открият резултата посредством Габриел Жезус, който спря с рамо топката, само че изстрелът му с левия крайник бе неакуратен. От другата страна, възпитаниците на Томас Тухел разчитаха на контраатаки и добра игра в отбрана – при една от контрите Ромелу Лукаку се размина с това да нанесе удар по посока вратата на Едерсон след центриране на Тимо Вернер.

След паузата „ сините “ се пропукаха в 53-та минута, когато Жезус насочи изстрел към Едуар Менди, топката рикошира и излъга безпомощния сенегалски пазач на домакините за 1:0. След това „ жителите “ на няколко пъти можеха да нанесат съдбоносен втори удар, само че с пропуски се регистрираха Джак Грийлиш и Жезус, като бразилецът бе обезверен от отличната интервенция на голлинията на резервата Тиаго Силва. Челси вкара топката в мрежата на гостите посредством Лукаку, само че голът бе вярно анулиран поради засада при подаването към влезлия от пейката Кай Хаверц.

В последна сметка, резултатът остана неизменен до края на мача и по този начин Пеп Гуардиола взе реванш от Томас Тухел за предходните си несполуки против него след идването му отпред на Челси, в това число финала в Шампионска лига, изгубен от „ небесносините “ с 0:1. Това бе и първо проваляне за лондочани от началото на акцията, като двата състава към този момент имат по 13 точки. В идващия кръг Челси приема Саутхемптън, до момента в който Сити имат ново тежко посещение, този път на Ливърпул.

В другия мач от ранния съботен следобяд в Премиършип, Астън Вила изненада Манчестър Юнайтед и завоюва с 1:0 посред „ Олд Трафорд “. Гостите имаха положителни благоприятни условия да открият резултата преди почивката посредством Мат Таргет и Оли Уоткинс, само че те се регистрираха с пропуски. От другата страна, „ алените дяволи “ стигнаха единствено до един прецизен удар преди паузата, дело на Мейсън Грийнууд. Пол Погба пък се размина с гола след удар с глава при една отклонена топка от корнер.

След паузата драмата се разигра в заключителните мигове на дуела. Първо, Кортни Хаус означи с глава след ъглов удар, прострелвайки Давид де Хеа. Голът бе обсъждан от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада на Уоткинс, който бе наоколо до испанския пазач, само че технологията регистрира, че нападателят на бирмингамци не е нарушил видимостта на Де Хеа и зачете попадението.
В третата минута от добавеното време домакините получиха отлична опция да възстановят равенството и да избегнат провалянето, само че Бруно Фернандеш се провали от бялата точка. Така, Юнайтед, сходно на Челси, усети горчивия усет от загубата за първи път през акцията във Висшата лига. Тимът остава с 13 точки, колкото имат Челси, Манчестър Сити и Ливърпул, който обаче по-късно гостува на новака Брентфорд. Астън Вила е седми с 10 пункта. В идващия кръг Юнайтед одобряват Евертън, до момента в който Вила гостуват на Тотнъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР