Манчестър Сити нямаше никакви проблеми и спечели с 2:0 домакинството

...
Манчестър Сити нямаше никакви проблеми и спечели с 2:0 домакинството
Коментари Харесай

Манчестър Сити постигна победа на ходом

Манчестър Сити нямаше никакви проблеми и завоюва с 2:0 семейството си на Кардиф. По този метод отборът на Пеп Гуардиола се върна на върха на класирането, като има задатък от една точка пред Ливърпул. "Гражданите " поведоха доста рано, още в шестата минута, след попадение на Де Бройне, а малко преди почивката Сане удвои задатъка на домакините. Сити, който беше без някои от главните си играчи, не се престара през втората част, само че умерено стигна до триумфа.

Кардиф остана на 18-о място и пет точки го разделят от тимовете над зоната на изпадащите, като му следва доста тежка борба за оцеляване.

Манчестър Сити стартира на доста висока скорост и незабавно стартира да основава положения. След няколко благоприятни условия първият гол падна в шестата минута. Кевин Де Бройне навлезе в наказателното поле и изненада Етеридж в близкия ъгъл с хубав удар.

"Гражданите " продължиха да нападат, а Габриел Жезус на няколко пъти се размина с гола. Де Бройне пък непрекъснато създаваше проблеми на отбраната на противника, която нямаше концепция по какъв начин да го спре. В една обстановка белгиецът преодоля двама бранители, само че реши да подава към Жезус и гостите съумяха да го блокират.

Именно бразилецът пропусна превъзходна обстановка да удвои задатъка на Сити. След ъглов удар на Кардиф домакините проведоха фантастична контраофанзива, Де Бройне напредна и изведе Жезус на прелестна позиция, само че той стреля неопределено. Минута преди почивката Габриел реши да направи нещо потребно и смъкна с гърди топката за Сане, а германецът с хубав удар от въздуха прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

След почивката отборът на Гуардиола имаше цялостен надзор и сътвори още положения, само че го правеше в подготвително движение. Фил Фоудън се размина с попадение, а по-късно в мача откри чудесно Лапорт, само че ударът с глава на бранителя бе отразен от Етеридж. Фоудън удари и греда, а секунди по-късно младият англичанин накара вратаря на гостите да демонстрира рефлексите си.

Манчестър Сити по този начин не стигаше до трети гол, а малко преди края можеше да получи попадение във вратата си. Кардиф реализира отлична контраофанзива и Ниасе се измъкна, като излезе самичък против Едерсон. Вратарят обаче излезе, а нападателят се забави и бе блокиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР