Манчестър сити навлиза в най-важната седмица за развитието на сезона

...
Манчестър сити навлиза в най-важната седмица за развитието на сезона
Коментари Харесай

"Сити" приема "Тотнъм" в първия от серията ключови мачове за сезона

Манчестър сити " навлиза в най-важната седмица за развиването на сезона си, като серията от основни мачове стартира с домакинство на " Тотнъм " в Шампионската лига. В първия четвъртфинал сред двата отбора " шпорите " надделяха британския първенец с 1:0 след късно попадение на Хьон Мин Сон.

Сега на своя " Етихад " " жителите " ще се опитат да извърнат резултата и да стигнат до втори полуфинал в последните четири години.

Седмицата е доста значима за " жителите ", които в събота още веднъж се изправят против " Тотнъм ", този път в основен дуел във Висшата лига. Следе 7 дни (24 април) " Сити " гостува на градския си противник " Юнайтед " в различен турнирен конфликт.

През предишния сезон " Сити " отпадна точно на тази фаза след две загуби от " Ливърпул " (0:3 и 1:2). " Гражданите " ще играят и против историята, откакто едвам два пъти от седем опита съумяват да отстранят противника си след загуба като посетител в първата среща.

Поражението преди седмица на " Тотнъм стейдиъм " беше единственото от 16 дуела за отбора на Пеп Гуардиола.

" Изобщо не мисля за крайната цел и вероятно с кой можем да играем на край, още по-малко за " Барселона ". Важното за мен е да играем добър футбол в идващия мач и да стигнем до полуфинал. Няма да вършим нещастия, каквото и да се случи. Шампионска лига ще има и следващата година, тъй като математически сме се класирали ", сподели Гуардиола.

Според мениджъра на " жителите " те се изправят против " превъзходен тим, даже и без Хари Кейн ". " Хората споделят, че съм пристигнал в " Сити ", с цел да печеля Шампионската лига, само че това не е по този начин. Дойдох тук, с цел да играя футболът, който демонстрираме в последните 20 месеца и естествено да спечелвам, само че не това е първата ми цел ", сподели мениджърът.


© Reuters

" Мачът е доста по-различен от този в Лондон. Сега ние би трябвало да вкарваме голове, ще се нуждаем от повече надзор ", приключи Гуардиола.

Съперникът " Тотнъм " ще бъде без огромната си звезда Хари Кейн, който получи травма в първия мач. В негово неявяване очакванията на " шпорите " са свързани с героя от първата среща Сон, Деле Али, както и Лукас Моура, който вкара хеттрик през уикенда.

Въпреки това мениджърът Маурисио Почетино изрази вяра, че " Тотнъм " може да преодолее " жителите ". " Чака ни още по-тежък мач, тъй като сме на терена на един от най-силните тимове в света. Хари ще ни липсва, само че всички са подготвени да играят още по-мотивирано и да го заместят ".

Който от двата отбора продължи напред ще срещне сензацията " Аякс ". Холандците отстраниха втори огромен любимец в шампионата и откакто детронираха " Реал " (Мадрид), изхвърлиха от конкуренцията и " Ювентус " с поврат в Торино.

" Ливърпул " ще довършва започнатото против " Порто "

Далеч по-лесна е задачата на " Ливърпул ", който гостува на " Порто " след задатък от 2:0 след първата среща. Червените реализираха чиста победа на " Анфийлд ", само че имаха шанс да не позволен гол през второто полувреме, който да даде късмет на " драконите ".

Двата отбора към този момент знаят противника си за полуфинала, откакто " Барселона " в профил " Манчестър юнайтед " и чака спечелилият от двойката.

Историята е на страната на британския отбор, който е продължавал напред 31 пъти от общо 36 случая, в които печели първата среща. Съставът на Юрген Клоп е в серия от 16 дуела без загуба и седем следващи победи.


© Reuters

За сметка на това " Порто " има пет следващи загуби от британски тимове, като в никакъв случай до момента не е побеждавал " Ливърпул ". Преди дуела Клоп разгласи, че " Ливърпул " не е сигурен участник на полуфиналите и подсети изненадите дотук в шампионата. Германецът избяга и от похвалите, че мърсисайдци са най-хубавият тим в света сега. Подобно нещо сподели треньорът на " Порто " Серджо Консейсао.

" За да си най-хубав би трябвало да печелиш титли, това е разликата. Ние не сме спечелили нищо, само че благодаря на всички, които го споделят ", изясни мениджърът на " Ливърпул ".

" Чака ни доста тежък мач, тъй като " Порто " игра чудесно на наш терен. Те видяха, че нямат какво да губят и през втората част бяха доста рискови ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР