Манчестър сити изпревари градския съперник Манчестър юнайтед като най-ценния клуб

...
Манчестър сити изпревари градския съперник Манчестър юнайтед като най-ценния клуб
Коментари Харесай

"Сити" изпревари "Юнайтед" като най-ценния клуб във Висшата лига

" Манчестър сити " изпревари градския противник " Манчестър юнайтед " като най-ценния клуб във Висшата лига, демонстрира ново финансово изследване в британския футбол. Шампионите са оценени на 2.364 милиарда паунда. Стойността на клуба се е повишила с 385 милиона по отношение на миналата година.

Изследването е на Центъра за спорт и бизнес към Ливърпулския университет и обгръща сезон 2017-18 във Висшата лига. В него са взети поради приходите на клубовете, облагите, еднократните разноски, междинната облага от продажбата на играчи за тригодишен интервал, чистите активи, контрола на заплатите, каузи на продадените места на стадионите и други

Първото място на " Сити " се дължи на комбинацията от по-високата облага и по-ниските разноски за заплати, показват създателите на проучването. Клубът е отчел облага от 39 млн. паунда от продажба на играчи, като се е разделил с някои от футболистите с най-високи хонорари.

" Моделът на благосъстоятелност на шейх Мансур, който на процедура освобождава клуба от задължения, значи, че няма разноски за лихви и не се заплащат дивиденти на акционерите ", се споделя още в проучването.

" Юнайтед " заема второто място, като е оценен на 2.087 милиарда паунда. При " алените дяволи " е регистриран спад от 376 милиона, който се дължи на по-високи заплати и по-ниска облага спрямо миналата година.

" Тотнъм " е на трета позиция с 1.837 милиарда паунда, следван от " Ливърпул " и " Челси ", които са оценени на 1.615 милиарда " Арсенал " пада до шестото място с 1.368 милиарда поради края на серията от 19 следващи участия в Шампионската лига

Клубовете от топ 6 заемат съвсем три-четвърти от общата стойност на всички двадесет клуба в елита на британския футбол, която е 14.7 милиарда паунда. Това е с 1.6% по-малко от цената на 20-те представители на Висшата лига през предишния сезон.

" Бърнли " се изкачва до седмото място, като е оценен на 398 милиона паунда. Според създателите на проучването това е " най-разумно управляваният финансово клуб във Висшата лига ".

" Юнайтед " е клубът с най-големи доходи - 590 милиона паунда, а " Сити " е втори с 500 милиона. " Арсенал " има най-голяма облага от продажба на играчи - 120 милиона паунда.

Отдавна изпадналият " Хъдърсфилд " е имал най-малки разноски за заплати - 63 милиона паунда, а " Юнайтед " е с най-високите - 296 милиона.

" Челси " е на върха по доходи от домакинските мачове - приблизително по 1791 паунда на почитател, а " Хъдърсфилд " е на дъното с 201 паунда приблизително на почитател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР