Малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че

...
Малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че
Коментари Харесай

Борисов номинира еврокомисарката ни за премиер?

Малко откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му ще опита да осъществя мандата за сформиране на държавно управление и още на следващия ден ще показа претендента си за министър председател, източници на Клуб Z споделиха, че евентуално това ще бъде еврокомисарката ни Мария Габриел. 

Борисов обрисува претендента си като " неоспорим " - предвид на това, че ще търси поддръжка от всички парламентарно показани партии за държавно управление с къс небосвод (не уточни какъв брой кратък), като даде поръчка, че за министерските постове ще остави " празни кутийки " - т.е. обединенията да оферират имена, било то политически, било то експертни. " Нашият министър председател ще е човек, който може да изведе стопанската система, промишлеността " - даде поръчка за стопански профил водачът на ГЕРБ.

Мария Габриел е българският комисар с сектор Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша от 2019 година до през днешния ден.

Тя е и зам.-председател на " Европейската национална партия (ЕНП) - Жени " и е някогашен заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, а в този момент първи заместник-председател ЕНП.

Завършила е езикова гимназия, а след това и " Българска и френска лингвистика "  в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ". Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо, Франция, където учи интернационалните връзки, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика. Профилът й несъмнено не е стопански. Целият й професионален път с интернационалните връзки, политологията, ГЕРБ и ЕНП.

В момента Габриел е в България и Клуб Z пробва да се свърже с нея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР