Малко след 22:30 часа снощи е отчетено и епицентър в

...
Малко след 22:30 часа снощи е отчетено и епицентър в
Коментари Харесай

Учител пред специалния екип на bTV в Турция: Училището ми няма да работи три месеца


Малко след 22:30 часа нощес е регистрирано и епицентър в Средиземно море. Трусът е усетен в Антакия, а след него пристигнаха и сигнали за паднали здания, напукани при огромното земетресение от 6 февруари.

12 дни след мощното земетресение управляващите оповестиха, че след бедствието и близо 90 000 души са в лечебните заведения в Турция. Вземат се и ограничения срещу епидемии в най-засегнатите региони.

Учителят от Адана Гюрай Халай губи дома си, само че се връща на мястото, където до неотдавна е живял. „ При втория трус блокът ни падна. Беше тъкмо тук. 50 души “, споделя пред специфичният екип на bTV Гюрай Халай.

Оцелелите съседи са в палатковия лагер, а Гюрай се надява скоро да има нов дом. „ Сега живеем при другар. Той има къща на два етажа, само че държавното управление за нас и чакаме да се нанесем там най-късно до една година “, споделя още мъжът. Учителят обаче към момента не знае по кое време ще е още веднъж в класната стая.

„ Ето това е моето учебно заведение. Сега три месеца, не знаем по кое време ще се върнем на работа и на учебно заведение. Министърът ще каже, а в този момент чакаме, единствено чакаме “, регистрира Гюнай.

остават под лекарски грижи в засегнатите региони. Други над 600 са върнати при фамилиите им.

„ се прави и изследване от Министерството на фамилните и обществените услуги и хората без дом се насочват към съответните звена за настаняване в институции “, изяснява пред камерата на bTV Сюлейман Четинконар, шеф на градската болница в Адана.

Около 90 000 души са потърпевши. Те са настанени в.

„ Тук - в Адана, към момента лекуваме близо 250 души,. Повечето са в интензивни отделения. Държим ги в реанимация, тъй като би трябвало да следим техните витални индикатори от близко “, споделя още Сюлейман Четинконар.

А здравните управляващи се борят и с риска от епидемии. в Хатай поради многото жертви под отломките и неналичието на чиста вода.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР