Малко по-рано регионалните власти обявиха, че изобщо преустановяват ваксинацията с

...
Малко по-рано регионалните власти обявиха, че изобщо преустановяват ваксинацията с
Коментари Харесай

Учител по кларинет почина след ваксинация с ”АстраЗенека” в Италия

Малко по-рано районните управляващи оповестиха, че въобще преустановяват имунизацията с препарата на британско-шведската компания. Впоследствие те трансформираха решението си, като стопираха от приложимост единствено партидата, от която е била дозата, сложена на умрелия след това преподавател.

Номерът на партидата е ABV5811, оповестиха италиански вестници. Това бе доказано от източник, непосредствен до районното държавно управление на област Пиемонте със столица Торино.

Починалият е 57-годишен учител по кларинет в консерватория, заяви АНСА.

Властите в Пиемонте взеха своето решение, откакто няколко европейски страни към този момент започнаха аналогични ограничения - за последно Ирландия тази заран. Регионалното държавно управление изясни, че става въпрос за защитна мярка, и чака резултатите от проучванията, които ще ревизират употребяваната партида и дали има връзка сред гибелта на имунизирания и слагането на препарата на АстраЗенека. Те не дадоха детайлности за събитията към кончината на учителя.

" Това е акт на изключителна нерешителност, до момента в който проверим дали има връзка. До този миг не е имало тежки странични резултати при слагане на имунизациите ", посочи в изказване ръководителят на регионалната здравна работа Луиджи Дженезио Икарди.

В четвъртък италианският здравен надзорен орган забрани потреблението на друга партида дози от имунизацията на АстраЗенека. Източници на Ройтерс споделиха, че решението е било взето, откакто двама мъже са умряли в Сицилия, откакто им били сложени дози от партида ABV2856.

Забраната е защитна мярка, обясниха от регулатора и обърнаха внимание, че не е открита връзка сред имунизацията и последвалите " тежки неподходящи събития ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР