Малките ожулвания и драскотини са обичайна част от живота на

...
Малките ожулвания и драскотини са обичайна част от живота на
Коментари Харесай

5 грешки, които родителите често правят

Малките ожулвания и драскотини са нормална част от живота на децата и интервала на тяхното израстване. Но има някои, въпреки и на пръв взор елементарни неща, които родителите не трябва да разрешават или да позволяват да се случват. Защото те могат да бъдат прекомерно рискови и с непредполагаеми последици.
 Алек Болдуин, Еди Мърфи, Илон Мъск, Чарли Чаплин - 13 известни персони, които имат доста деца
Звездите с изненадващо доста деца

13 известни персони, които не се тормозят от родителството

Затова от Today се допитват до педиатри и цитират препоръките, които те дават на родителите, както им показват и грешките, които майките и бащите постоянно позволяват.

Велосипедът и защитната каска

Дори и да желае да измине напълно малко разстояние със своя велосипед или скутер, на детето постоянно би трябвало да му се сложи защитна каска на главата. За него евентуално ще е нещо досадно, само че родителят би трябвало да е неотстъпчив - тъй като е наясно какъв брой проблеми би икономисало това. Все отново, главата е единствено една.
 Снимка 612140

Батутът и конфликтът сред децата

Педиатрите са безапелационни, че в никакъв случай не биха купили батут за децата си, тъй като те могат да доведат до редица пострадвания. А повода е - били са очевидци на доста контузии и произшествия, в това число счупени кости. Особено пък в случаи, в които на батута има повече от едно дете. А в действителност, никое дете не желае да скача единствено.

Телефоните и сънят

Взирането в екрана на смарт телефона или таблета до късно през нощта може да повлияе на биологичните механизми, които поддържат верния темп на живот на децата и тинейджърите. Освен това вълнението и възбудата от престоя и общуването в обществените медии в допълнение пречи на качествения сън.
 Снимка 612138

И даже когато в последна сметка заспят, постоянно е невероятно да пренебрегват сигналите, получавани от устройствата. И в случай че оправданието на детето е, че употребява телефона си като тревога, с цел да се разсъни заран, може просто да го убедим да употребява дигитален будилник.

Лекарствата и учебното заведение

Вероятно на всеки родител му е познато - разсънва се заран и детето ненадейно споделя, че има нараснала температура. И от време на време е изкушаващо просто да му дадем някакво лекарство и да го изпратим на учебно заведение, изключително в случай че е в една по-голяма възраст. Но това е изцяло неправилно, тъй като от една страна изпращаме евентуално заразно дете измежду останалите. А от друга, тъй като резултатът от лекарството в даден миг ще изчезне и то евентуално ще се почувства още по-зле.
 Снимка 612139

Автомобилът и сигурността

В началото е елементарно - бебетата и дребните деца наложително се слагат в особено пригодените столчета за кола, от които, общо взето, няма по какъв начин да помръднат. Но много по-сложно е, когато децата пораснат и преминат към бустер седалка. Това кара постоянно родителите да я отстранен от приложимост прекомерно рано.
 Правила, пътешествия, игри и хранене дружно и какво отличава родителите на сполучливите деца
Защо да пътуваме с децата си

Логични правила, които постоянно забравяме

А главното, което би трябвало да имаме поради при потреблението на този вид седалка е височината на детето, а не възрастта му. То би трябвало да е най-малко 120 см, с цел да може да употребява защитния колан на автомобила. Някои деца могат да доближат тази височина още на 8-годишна възраст, до момента в който други много по-късно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР