Макс Верстапен спечели своята четвърта поредна квалификация на пистата Ред

...
Макс Верстапен спечели своята четвърта поредна квалификация на пистата Ред
Коментари Харесай

Формула 1: Квалификация - Голяма награда на Австрия

Макс Верстапен завоюва своята четвърта поредна подготовка на пистата „ Ред Бул Ринг “ и ще потегли от полпозишъна в неделната Гран При на Австрия.

Световният първенец си заслужи това право с време от 1:04.391, което беше с едвам 0.048 секунди по-добро от това на Шарл Леклер, който ще започва втори в неделя. Монегаскът пое огормен риск в последните два завоя на решителната си обиколка, само че и това не му беше задоволително, с цел да победи Верстапен.

Трети на стартовата решетка след две дни ще бъде вторият водач на Ферари Карлос Сайнц, който бе с 0.190 по-бавен от някогашния си съотборник Верстапен. Компания на испанеца на втория ред ще прави различен от някогашните му съотборници, а точно Ландо Норис, който този уикенд разчита на усъвършенстваната версия на MCL60.

Пети и шести на старта в неделя ще бъдат Люис Хамилтън и Ланс Строл, а на четвъртата редица ще се наредят Фернандо Алонсо и Нико Хюлкенберг. Най-бавни в Q3 бяха Пиер Гасли и Алекс Албон, които ще започват девети и десети в неделната Гран При на Австрия.

За четвърти следващ уикенд Серхио Перес не съумя да прогресира до третата фаза на квалификацията. Този път проблемите на мексиканския водач на Ред Бул бяха свързани с границите на трасето, като той загуби и трите си бързи обиколки в Q2 поради излизане отвън очертанията. Така Перес на практика остана без време във вторите 15 минути на сесията за място и ще започва 15-ти в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР