Бившият шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1)

...
Бившият шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1)
Коментари Харесай

Тайсън Фюри: Най-важното е да печеля пари и да се забавлявам

Бившият първенец на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1) сподели, че до неотдавна е считал, че печели борбата с безспорния международен първенец в тежка категория Олександър Усик (22-0).

„ Винаги споделям, че най-важното е да печелите пари и да се забавлявате. И го направихме. Благодаря на Олександър за положителната борба. Беше непосредствен пердах, разбирате ли? Мисля, че направих задоволително, с цел да печеля, само че съдиите взеха решение друго. Не мога да осъждам борба, до момента в който се удрям. Ако преди последния кръг ми споделиха: „ Губиш, излез и се пробвай да го довършиш “, щях да го направя. Но всички в ъгъла имаха вяра, че печелим “, сподели Фюри на конференция.

Усик победи Фюри и стана неоспорим международен първенец в тежка категория, спечелвайки шест колана: четири огромни (WBA (Супер), WBC, IBF, WBO) и два второстепенни (IBO и The Ring).

Така Усик стана първият неоспорим международен първенец в тежка категория след Ленъкс Люис (41-2) през 2000 година, а също и първият в ерата на четирите пояса. Преди това, в ерата на трите пояса, единствено Ивендър Холифийлд (44-10) беше неоспорим международен първенец в тежка категория.

Битката се организира на 19 май в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР