Македония не трябва да се страхува да започне преговори с

...
Македония не трябва да се страхува да започне преговори с
Коментари Харесай

Никола Димитров: Македония не трябва да се страхува да започне преговори с Гърция

Македония не би трябвало да се опасява да стартира договаряния с Гърция. Те ще стартират с благосклонност и без боязън, в опит да се преодолеят разликите, споделя в изявление за радио „ Свободна Европа “ македонският министър на външните работи Никола Димитров.
На въпрос какъв брой близо е Македония до компромиса с Гърция, той отговори: „ Компромис значи, когато не получавате това, което най-вече желаете, когато има известно отклоняване от идеалното решение за двете страни, само че значи и пробив от двете страни. И защото сме в Европа, през 21 век, компромис е само вероятен, в случай че двете страни могат да излязат от казуса с изправена глава. Това значи, че основните проблеми на Македония и основните терзания на Гърция би трябвало да бъдат обхванати от договарянията “.
„ Когато приказваме по този въпрос, първо би трябвало да помислим за нашето достолепие и къде желаеме да забележим Македония след 10-15 години. Ако има изцяло победена партия, то няма да е положително нито за спечелилия, нито за губещия, тъй като ще се развие ужасяващ шовинизъм. Така че, би трябвало да намерим метод и двете страни да излязат с чувството, че са защитили най-важното “, сподели още Димитров.
В изявлението той бе запитан и къдее готово да отиденовото държавно управление, в това число във връзка с имената, паметниците и учебниците по история.
„ По този въпрос в държавното управление не сме разговаряли. Мисля, че е от решаващо значение да разберем, че патриотизомот значи грижа за държавността и че е от решаващо значение да отнемем причините на тези политически сили в Гърция, които имат интерес да държат блокадата над над “, уточни още първият посланик на Скопие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР