Макар и провален бунтът на Вагнер срещу руската армия си

...
Макар и провален бунтът на Вагнер срещу руската армия си
Коментари Харесай

Последиците от бунта на Пригожин: Кадри показват останките на свален руски самолет Ил-22

Макар и провален протестът на " Вагнер " против съветската войска си имаше своята цена - нови фотоси и видеоклипове демонстрират по какъв начин един от съветските военни самолети Ил-22М е разрушен по време на въоръжените дейности, почнали и завършили в събота.

Самолетът Ил-22М, който е скъпо въздушно съоръжение за съветските сили, явно е бил свален от бойците на " Вагнер " по време на така наречен " поход на справедливостта " против съветското военно управление.

Кадри от мястото на злополуката, публикувани от OSINTdefender - наблюдаващ на разследващи данни с отворен достъп, демонстрират димящи парчета от самолета, разпръснати из намерено поле.

— OSINTtechnical (@Osinttechnical)
Съобщава се, че войските на " Вагнер " са свалили самолета със система за противовъздушна защита " Панцир-1 ", ракета земя-въздух със междинен обхват, съгласно OSINTdefender.

" Общият брой на Ил-22 в съветските въздушни сили е 20. Така че това не е незначителна загуба ", показва Франц-Щефан Гади, старши теоретичен помощник в Международния институт за стратегически проучвания.

Видеоклипове демонстрират момента, в който самолетът пада от небето, и последствията от злополуката. OSINTdefender заяви, че всичките 10 членове на екипажа на борда явно са починали при офанзивата.

Освен самолета Ил-22, бойците на " Вагнер " наподобява са съумели да смъкват и шест съветски хеликоптера, като са умъртвили общо 13 водачи. Това излиза наяве от данни, изнесени от Украйна, както и от експертни наблюдаващи.

В 11-минутното си аудиосъобщение Пригожин се извини за породените вреди, като съобщи: " Съжаляваме, че се наложи да ударим въздушни средства, само че тези средства хвърляха бомби и нанасяха ракетни удари ".

Footage from the Crash Site of the Il-22 “Airborne Command and Communication Aircraft ” of the Russian Air Force which was reportedly Shot Down by Wagner PMC Forces utilizing a Pantsir-1 Air Defense System in the Voronezh Region yesterday; All 10 Crewmembers onboard the Aircraft…
— OSINTdefender (@sentdefender)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР