Макар и да е изиграла едва 12 мача в професионалната

...
Макар и да е изиграла едва 12 мача в професионалната
Коментари Харесай

Борислава Христова е сред най-резултатните в Полша

Макар и да е изиграла едвам 12 мача в професионалната си кариера, Борислава Христова се утвърди като главен състезател в състава на полския първокласен Гожов (Велкополски). С нейната помощ участникът в ЕвроКъп за дами през сегашния сезон е спечелил 9 от 13-те си мача в шампионата, където заема четвъртата позиция. Вчера Гожов спря отрицателна серия от две следващи загуби с триумф над Сосновиец, в който Христова се разписа с 22 точки.

Варненката, която е №1 в реализаторската листа на всички времена в историята на университета Вашингтон Стейт с 2,269 точки, прави страховит първи сезон като експерт. Христова е на шесто място по маркирани точки приблизително на мач в шампионата с по 17.9 т. Крилото се подрежда втора по ефикасност в тима си след американката Меган Густафсон, която вкарва по 19.8 точки.

 Изображението може да съдържа: 1 човек, спортува, танци, обувки, баскетболно игрище и на закрито

Освен това, Христова демонстрира феноменална устойчивост и води цялата лига по минути приблизително на мач с 35:49. Националката на България е изиграла 429 минути до този миг, разпределени в 12 мача. Процентите пукотевица от игра на Боби Бъкетс също будят усещане. Христова бележи 53% от стрелбите си за две точки (25-о място), 38% от тройката (18-о място) и 87% от наказателната линия (6-о място).

На Борислава Христова й следва дебют в ЕвроКъп след два дни. Българката и съотборничките й ще се изправят против чешкия Бърно във вторник от 19:00. В четвъртък следва дуел против турския Елазъг, а в петък Гожов излиза против МБА (Москва). Всички мачове ще се изиграят в " балон " в Бърно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР