Макар че противодействат на инфлацията в съответните страни, по-високите лихвени

...
Макар че противодействат на инфлацията в съответните страни, по-високите лихвени
Коментари Харесай

Президентът на Световната банка: Да подобрим кредитирането за развиващите се икономики

Макар че противодействат на инфлацията в съответните страни, по-високите лихвени проценти оскъпява заемите, взети от африканските страни, защото те се разплащат нормално в щатски долари или евро, до момента в който цената на локалните валути пада. Така в доста африкански страни, в това число Гана и Замбия, се стигна до съществени компликации при изплащането на задълженията им към Пекин.

Това е „ двоен удар, който води със себе си по-бавен икономическият напредък “, споделя пред Военновъздушни сили Дейвид Малпас, президент на Световната банка, настоявайки за „ по-прозрачни ” условия при кредитиране от страна на Китай или други заемодатели на Африка. Китай споделя, че всяко кредитиране, което прави, в това число за африканските страни, е в границите на интернационалните правила.

Но компликациите с изплащането на китайските заеми порастват лавинообразно и следствията от това водиха в края на март вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис в три африкански страни, където тя пое задължения за финансова поддръжка, в това число инвестиция от Щатски долар 500 милиона за строителство на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР