Мъжете са от Марс, а жените - от Венера. Колкото

...
Мъжете са от Марс, а жените - от Венера. Колкото
Коментари Харесай

Защо мъжете и жените мислят различно

Мъжете са от Марс, а дамите - от Венера. Колкото и да се пробват представителите на единия пол да схванат логиката на другите, до консенсус рядко се стига, а гледните точки могат да си останат на двата противоположни полюса. И в това няма нищо извънредно, тъй като науката дава своето пояснение.

Разликите в мъжкия и женския мозък стартират да се образуват още до момента в който бебето е в утробата. Този извод на учени се опълчва на друго битуващо мнение - че общественото въздействие има доста по-голямо значение за метода ни на мислене.
 Снимка 414341

Научната позиция се основава на проучване на 118 ембриона, извършено в Съединени американски щати. Изводът от него е, че има биологични и физиологични разлики сред мъжкия и женския мозък още преди плодът да се е формирал изцяло .

Основната разлика е в свързаността на разнообразни далечни една от друга зони в мозъка. В женския мозък се създават така наречен далечни мрежи. Те не са по този начин добре развити при момчетата, което ги прави по-податливи на външни въздействия, написа The Sun.
 Алцхаймерът, мозъкът и по какъв начин да го моделираме посредством метода си на живот
Как да се предпазим от Алцхаймер

Как сами променяме сивото си вещество

С две думи - мозъците на мъжете и дамите просто са проведени по друг метод , което води и до разлики във действието им. Затова едва ли в миналото ще сме на едно мнение. Поне си имаме опрощение за това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР