Мъжът, опитал се да убие президента Роналд Рейгън, за да

...
Мъжът, опитал се да убие президента Роналд Рейгън, за да
Коментари Харесай

Атентаторът срещу Рейгън освободен безусловно

Мъжът, опитал се да убие президента Роналд Рейгън, с цел да впечатли актрисата Джоди Фостър през 1982 година, ще бъде освободен абсолютно, съобщи Франс прес.

Федерален арбитър одобри настояването за абсолютно освобождение на Джон Хинкли-младши. Съдът реши, че след десетилетия на грижи и психическа поддръжка Хинкли не съставлява повече опасност за обществото и може да бъде освободен без всевъзможен правосъден надзор на 15 юни.

Хинкли през днешния ден е на 67 години. Той стреля по президента при излизането му от хотел " Хилтън " във Вашингтон на 30 март 1981 година Хинкли съобщи след това, че е работил по този начин, тъй като желал да впечатли актрисата Джоди Фостър. Един от патроните рикошира върху блиндираната президентската лимузина и порази Рейгън в гърдите, преминавайки напълно покрай сърцето му.

Трима души бяха ранени в стрелбата, включително и Джеймс Брейди, тогавашния представител на Белия дом, който остана отчасти неподвижен и имаше проблеми с говора.

Хинкли беше интерниран в продължение на 30 години в психиатрична клиника. Той бе освободен оттова през 2016 година и му бе позволено да живее при старата си майка в град Уилямсбърг. Там Хинкли трябваше да уведомява управляващите за всяко свое предпочитание да пътува, да съгласува с тях даже маршрута и часовете на пътуването, да води дневник на ежедневните си действия и да посещава постоянно доктор. Хинкли имаше и възбрана да прави опити за директна или индиректна връзка с Джоди Фостър и околните й, както и с потомците на Роналд Рейгън или с антуража на други наранени от нападението хора.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР