Мъж от Бургас е пребил тъста и съпругата си пред

...
Мъж от Бургас е пребил тъста и съпругата си пред
Коментари Харесай

Домашно насилие и в Бургас. Мъж е пребил тъста и съпругата си пред дъщеря си

Мъж от Бургас е пребил тъста и брачната половинка си пред очите на 16-годишната си щерка. За случая заяви полицията в града, която се е отзовала на подаден сигнал за принуждение в апартамент в кв. " Славейков " малко след среднощ против сряда.

Това е следващият случай на домашно принуждение, който идва на фона на публичното неодобрение и поради в Стара Загора.

Полицаите заварили брачната половинка и бащата ѝ с забележими следи от пострадвания по лицето и главата. По думите им са бити неоснователно от 45-годишния брачен партньор на дамата. В жилището били и 16-годишната щерка на фамилията.

Мъжът е тестван с дрегер за приложимост на алкохол, който е отчел 1.74 промила. Той е престъпно проявен. Преди близо година е арестуван за домашно принуждение над брачната половинка си, само че няма издадена заповед за отбрана по Закона за домашното принуждение, отбелязва пресцентърът на полицията. Мъжът е арестуван за период до 24 часа, работата по случая продължава.

На фона на публичното неодобрение поради случая в Стара Загора, при който насилникът на 18-годишната Дебора остана на независимост близо месец след похищението, Народното събрание се събира на. В дневния ред са промени в Наказателния кодекс (НК) и Закона за отбрана от домашното принуждение (ЗЗДВ).

Във вторник парламентарните групи на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи за промени в Наказателен кодекс и в ЗЗДВ. В Наказателен кодекс се предлага да бъдат повишени наказванията за причиняване на междинна и лека телесна щета. Домашното принуждение към този момент да се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка, е записано в поправките в ЗЗДВ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР